Dolj: Peste 6.600 pachete țigări de contrabandă ascunse în butoaie au fost descoperite la Vama Calafat

656

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit într-un microbuz, ascunse în butoaie din plastic și printre covoare, 6.670  pachete cu ţigări, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Dolj au anunțat că, în data de 27.01.2021, în jurul orei 12.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz.

În urma controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru marfă al autovehiculului, ascunse în trei butoaie din plastic și printre covoarele transportate, 6.670 de pachete cu țigări, în total 133.400 țigarete cu timbru fiscal bulgăresc.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că posesorul bunurilor este șoferul microbuzului, cetățean bulgar în vârstă de 27 ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat pachetele de țigări din Bulgaria și nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 133.400 lei, a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări”, faptă prevăzută de Legea 227/2015.