Dolj: Zeci de amenzi și petreceri întrerupte de mascați, de Paște

588

În ultimele 48 de ore, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi şi polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, trei petreceri fiind întrerupte, iar organizatorii și participanții sancționați.

Potrivit IPJ Dolj, în cadrul acţiunilor, polițiștii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 230 de societăți comerciale, aproximativ 1700 de locaţii de interes și 370 mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 48.000 lei.

Trei petreceri încheiate cu amenzi

Ieri, 2 mai, polițiști din cadrul Secţiei 14 Poliție Rurală Bârca au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza localității Lipovu are loc o petrecere la care participă mai multe persoane. La fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Barca, Secției 13 Poliție Rurală Segarcea şi Poliţiei Orașului Segarcea, care au stabilit că pe raza localității, pe stradă, în dreptul unui imobil ce aparține unui bărbat de 52 de ani, din localitate, este organizată o masă privată, unde se asculta muzică la intensitate ridicată, la care participă aproximativ 40 de persoane. Bărbatul în cauză a fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020 precum și conform Legii 61/1991. Totodată, polițiștii au aplicat 32 de sancțiuni contravenționele conform Legii 55/2020, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 6500 de lei.

Tot ieri, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un imobil de pe strada Alexandru cel Bun, din Craiova, are loc o petrecere. La fața locului au fost directionate echipaje de poliție din cadrul Secțiilor nr. 1,4 si 6 Poliție Craiova, precum și o grupă SAS Dolj care au stabilit că la locația respectivă este în desfăsurare o petrecere la care participă 17 persoane, unde se asculta muzică la intensitate mare. Astfel, a fost identificat organizatorul petrecerii în persoana unui bărbat de 49 de ani, din localitate, care a fost sanctionat contravenţional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei şi conform Lg 61/1991R cu amendă în valoare de 200 lei. De asemenea, polițiștii au identificat toate persoanele participante la petrecere, fiind aplicate 16 sanctiuni contraventionale conform Legii 55/2020.

Noaptea trecută, polițiști din cadrul Secției 1 Politie Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un imobil de pe strada Bilteni, din Craiova are loc o petrecere, în curtea imobilului fiind identificate 5 persoane care ascultau muzică la intensitate mare. Patrula de sigurantă publică prezentă la fata locului a identificat organizatorul petrecerii în persoana unui bărbat de 34 de ani, care a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 precum și conform Lg 61/1991R, valoarea amenzilor fiind de 2000 de lei. De asemenea, au fost sanctionate și persoanele participante la petrecere conform Legii 55/2020, cu avertisment.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, precizează reprezentanții IPJ Dolj.