Doljean căutat pentru furturi în două țări, prins de polițiștii IPJ Dolj

845

Un doljean în vârstă de 42 de ani, din localitatea Cetate, căutat pentru furturi în două țări, în Spania și Austria, țări care au emis pe numele său mandate europene de arestare, a fost prins ieri de polițiștii IPJ Dolj și introdus în arest. Urmează să fie demarate procedurile în vederea extrădării sale.

La data de 20 august a.c., în urma măsurilor specifice întreprinse, polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, în cooperare cu polițiști din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au organizat și executat o acțiune pe linia persoanelor urmărite în temeiul legii.

Poliţiştii au depistat, în comuna Cetate, judeţul Dolj, un bărbat de 42 de ani, din localitate, pe numele căruia autorităţile judiciare din Spania şi Austria au emis două semnalări în baza a două Mandate Europene de Arestare pentru comiterea pe teritoriul acestor ţări a infracțiunii de furt.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele său ordonanţă de reținere pentru 24 ore, fiind încarcerat  în Centrul de Reținere și Arestare Preventiv al I.P.J Dolj. Urmează să fie prezentat Instanței de judecată în vederea obținerii mandatului de arestare și demarării procedurilor de extrădare.