Doljul are cei mai buni salvatori: Echipa ISU Dolj a câștigat Competiția Națională de Descarcerare

2243

Echipajul de Descarcerare al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj a câștigat Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Scopul aceste competiții este creșterea gradului de pregătire a personalului și, din 25 de echipe participante, Doljul a demonstrat că are cei mai buni salvatori.

O reacţie rapidă şi profesionistă în cazul unei misiuni de salvare are urmări imediate şi vizibile în viaţa oamenilor şi, de multe ori, în cea a unei comunităţi întregi, spun reprezentanții IGSU.

Competiția de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat are ca scop pregătirea salvatorilor la cel mai înalt nivel și, totodată, creșterea gradului de siguranță a comunității.

Cele 25 de echipe înscrise în competiția națională a salvatorilor, între care s-a aflat și cea a ISU Dolj, au parcurs evenimente complexe, regăsite în cazuistica zilnică a IGSU.

Aflată la cea de-a VII-a ediție, încă de la început competiția a condus la îmbunătățirea performanțelor participanților, aspect care are implicații directe în răspunsul oferit semenilor aflați în situații limită.

Ieri, la finalul celor 2 zile de concurs, toți pompierii au fost declarați câștigători, indiferent de timpii obținuți. S-au testat experiența, spiritul de echipă și coordonarea. S-au legat prietenii și s-au extras bunele practici.

Clasament final
DESCARCERARE din VEHICULE:

Locul I – echipa ISU Dolj
Locul II – echipa ISU Mures
Locul III – echipa ISU Dambovita