Doljul, între județele cu cei mai mulți voluntari înscriși pentru Ziua de Curățenie Națională (World Clean Up Day)! Înscrierile continuă

820

Cu peste 3.100 de voluntari înscriși deja, județul Dolj se află în topul mobilizării pentru cea mai ambițioasă inițiativă civică – Ziua de Curățenie Națională (World Clean Up Day), care se desfășoară sâmbătă, 15 septembrie a.c. Mai sunt patru zile în care cei interesați se pot înscrie pe www.letsdoitromania.ro, pentru a participa la strângerea gunoaielor din zonele în care locuiesc. Tot prin implicarea voluntarilor, s-a făcut deja o hartă neoficială a mormanelor de deșeuri, peste 400 fiind cartate în Dolj.

Pe 15 septembrie are loc Ziua de Curățenie Națională și Globală Let`s Do It, Romania! La nivel internațional, unde 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate.

În România, de organizarea acestui eveniment se ocupă organizația ”Let`s Do It, Romania!” care își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari.

Programul propus pentru acțiune:

  • La ora 08:00 sosesc voluntarii la locurile de inregistrare / informare
  • La ora 08:30 voluntarii incep sa plece in teren cu mijloacele proprii de transport sau cele puse la dispozitie de organizatori/pe jos
  • Între 08:30 si 15:00 se strânge gunoiul din teren si este adus treptat la bazele de stocare a deșeurilor