Doljul, între județele cu cei mai mulți voluntari înscriși pentru Ziua de Curățenie Națională (World Clean Up Day)! Înscrierile continuă

0
765

Cu peste 3.100 de voluntari înscriși deja, județul Dolj se află în topul mobilizării pentru cea mai ambițioasă inițiativă civică – Ziua de Curățenie Națională (World Clean Up Day), care se desfășoară sâmbătă, 15 septembrie a.c. Mai sunt patru zile în care cei interesați se pot înscrie pe www.letsdoitromania.ro, pentru a participa la strângerea gunoaielor din zonele în care locuiesc. Tot prin implicarea voluntarilor, s-a făcut deja o hartă neoficială a mormanelor de deșeuri, peste 400 fiind cartate în Dolj.

Pe 15 septembrie are loc Ziua de Curățenie Națională și Globală Let`s Do It, Romania! La nivel internațional, unde 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate.

În România, de organizarea acestui eveniment se ocupă organizația ”Let`s Do It, Romania!” care își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari.

Programul propus pentru acțiune:

  • La ora 08:00 sosesc voluntarii la locurile de inregistrare / informare
  • La ora 08:30 voluntarii incep sa plece in teren cu mijloacele proprii de transport sau cele puse la dispozitie de organizatori/pe jos
  • Între 08:30 si 15:00 se strânge gunoiul din teren si este adus treptat la bazele de stocare a deșeurilor