Două bătrâne din Siliștea Crucii înșelate prin metoda Accidentul! Autorii au fost prinși

892

Două bătrâne de 87, respectiv 88 de ani, din comuna Siliștea Crucii, au fost înșelate de un localnic și un bărbat din Afumați, prin metoda Accidentul, cu 2300 lei. Polițiștii au reușit să-i identifice pe autori.

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, ieri, 27 august a.c., poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast au depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Afumaţi, pe numele căruia Judecătoria Băileşti a emis un mandat de arestare preventivă, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi conducerea unui vehicul fără permis.

Potrivit IPJ Dolj, poliţişti din cadru Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega au stabilit că, în cursul lunii august 2017, inculpatul, împreună cu un alt bărbat de aceeaşi vârstă, din comuna Siliştea Crucii, ar fi înşelat prin metoda Accidentul, o femeie de 88 de ani, din Siliştea Crucii, cu suma de 2000 lei.

În urma activităţilor desfăşurate, oamenii legii au mai stabilit că, în aceeaşi seară, cei doi ar mai fi înşelat, prin aceeaşi metodă, o femeie de 87 de ani, din Siliştea Crucii, cu suma de 300 lei. Mai mult, bărbatul de 33 de ani, din Afumaţi, a condus și mașina pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Faţă de cei doi bărbaţi s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi ulterior s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, respectiv înşelăciune şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

După comiterea faptei, inculpatul de 33 de ani, din Afumaţi, s-a sustras cercetărilor, iar cel de-al doilea inculpat în cauză se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, într-un alt dosar penal.