Drumurile, cea mai arzătoarea problemă din comuna Poiana Mare

3439

drum poiana mareCea mai arzătoare problemă a locuitorilor din comuna Poiana Mare dar și a autorităților locale sunt drumurile din localitate care au fost sparte pentru introducerea de apă și canalizare pe Masterplan, proiect implementat de Compania de Apă Oltenia.

La data de 19.04.2013, asocierea de firme Polystart – TCIF semnează un contract cu Compania de Apă Oltenia, în urma câștigării unei licitații, pentru introducere apă și canalizare în comuna Poiana Mare, având termen de finalizare al lucrării 17.06.2016.

Termenul de finalizare al lucrării nu este respectat, și în același an, 2016, firma Polystart a intrat în insolvență.

Pentru că nu a respectat termenul de finalizare al lucrărilor, începând cu data de 18.06.2016 firma Polystart lucreză cu penalități impuse de beneficiarul lucrării, Compania de Apă Oltenia.

Oricât și-ar dori Primaria să intervină pentru repararea drumurilor, nu poate pentru că amplasamentul lucrărilor din comuna Poiana Mare a fost predat de Consiliul Local beneficiarului, Compania de Apă, cu obligația ca la finalul lucrărilor drumurile să fie aduse la starea inițială.

Orice intervenție a Primăriei Poiana Mare pe aceste drumuri ar fi ilegală.

”Starea drumurilor este prioritară, dar din păcate, oricât de mult ne-am dori noi, nu putem interveni pe ele pentru că ar fi ilegal. Sper ca situația să fie remediată până în această vară și Compania de Apă Oltenia, împreună cu firma cosntructoare, să ia toate măsurile necesare pentru finalizarea lucrărilor și aducerea drumurilor în starea inițială, conform documentelor semnate. Nu vreau să se înțeleagă greșit. Lucrările sunt efectuate în procent de 98%. De aceea am speranța că anul acesta vor fi finalizate, ori de firmă, ori de Compania de Apă Oltenia, care are garanții financiare conform contractului”, a declarat primarul comunei Poiana Mare, Marin Vintilă.

Ultimul termen impus de Compania de Apă Oltenia firmelor constructoare este finalul lunii martie 2017.

Având în vedere condițiile meteo și mișcarea lentă a Polystart, este posibil ca nici acest ultim termen să nu fie respectat și atunci Compania de Apă Oltenia să fie nevoită să ia în calcul și alte măsuri pentru finalizarea lucrărilor.

La ora aceasta 98% din lucrări sunt finalizate, obligația Companiei de Apă Oltenia și a firmei fiind ca la recepție drumurile să fie reparate.