Eliza Peța-Ștefănescu: „PSD este, pe cât posibil, alături de români, însă toate acțiunile pe care le realizăm sunt blocate de liberali”

709

România încă se resimte destul de grav după perioada de pandemie cauzată de COVID-19, iar absența măsurilor luate de guvernul liberal se simte din ce în ce mai mult în societate. În lipsa unor acțiuni concrete, actuala guvernare amenință cu noi restricții și seamănă panică în rândul populației și trimite mesaje aproape amenințătoare la adresa românilor. Cu toate acestea, anumite proiecte votate de PSD în Parlamentul României ar fi putut veni în ajutorul cetățenilor, însă guvernul, din nou, a ales să le blocheze, contestându-le.

„Asistăm la derapaje grave din partea guvernului liberal care, nici la peste trei luni de la începerea acestei crize, nu a înțeles că trebuie să facă lucruri pentru români și nu să îi amenințe și să îi dezbine. Suntem în punctul în care suntem certați la televizor pentru că ne vedem de viețile noastre, pentru că muncim, ieșim din case sau mergem în vacanțe și ni se spune că e posibil să ni se ia aceste drepturi. Profund greșit este că, în același timp, nu se face nimic pentru angajatori și angajați, anumite sectoare sunt în continuare închise pe criterii pe care nimeni nu le va înțelege vreodată. Dacă nici acesta nu este un semn al incompetenței, atunci nu știu care ar putea fi”, a explicat Eliza Peța-Ștefănescu, deputat PSD de Dolj.

PSD a luat acțiune, în parlament, pentru a vota proiecte importante pentru români. Spre exemplu, respingerea ordonanței de guvern prin care nu erau dublate alocațiile a fost realizată de parlamentarii PSD, care au considerat că drepturile pecuniare ale copiilor sunt mai importante decât orice ambiții electorale. Chiar și așa, premierul Ludovic Orban a spus că va ataca la Curtea Constituțională a României dublarea alocațiilor.

„PSD își dorește în continuare să fie alături de români și este, pe cât posibil, alături de ei, însă absolut toate acțiunile de bine pe care le realizăm sunt blocate de liberali, de guvern sau de președinte, în orice mod posibil. Copiii nu votează, desigur, și știm asta, dar acesta nu poate fi un motiv suficient de bun pentru guvernul liberal pentru a nu dubla alocațiile. Sau, cine știe, poate au ajuns la un nivel de cinism incredibil de ridicat, inclusiv prin atacarea acestei decizii la Curtea Constituțională. Liberalii acționează în funcție de interesul electoral, având în vedere modul dezastruos în care au guvernat în perioada aceasta și le este frică de faptul că, după ce criza va trece, românii nu-și vor mai dori să audă de PNL. În acest context, acționează disperat, iar asta se vede în nivelul și condițiile de trai ale românilor”, a conchis deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.