Expoziția „Puterea seminței” se deschide la Muzeul Olteniei

874
Marți, 05.06.2018, ora 11.00, în spațiul expozițional al Secției de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, din str. Popa Șapcă nr. 8, va avea loc vernisajul expoziției temporare ”Puterea seminței”, curator Dr. Lila Gima.
Expoziția ”Puterea seminței” invită vizitatorul la o scurtă călătorie de cunoaștere și recunoaștere a unor tipuri de semințe și a rolului lor în viața organismelor vegetale și animale, căci puterea seminței își spune cuvântul în toate formele de viață de pe Pământ.
Seminția vieții are aspecte variate întâlnite atât în regnul vegetal cât și în cel animal. O plantă dă naştere unei alte plante din specia ei cu ajutorul seminţelor, la fel cum insectele se metamorfozează pornind de la ou, cum păsările, mamiferele și oamenii iau naștere și se dezvoltă din embrioni.
Pe lângă faptul că este furnizorul de energie și, ulterior (prin transformarea în plante), furnizorul de oxigen pentru aproape toate formele de viață existente, semințele reprezintă și hrană pentru specii variate de animale cum ar fi: forfecuța, botgrosul, porcul mistreț etc. și nu în ultimul rând pentru oameni.