Expoziție de carte cu cele mai reprezentative scrieri ale lui Mark Twain, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

0
109

Comunicat de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează luni, 21 noiembrie 2022, la ora 11.30, activitatea „Mark Twain, părintele literaturii americane”.

La activitate participă elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială Particulară „Ethos”, însoțiți de profesorii coordonatori Gheonea Ana Maria și Vieru Daniela.

Bibliotecarii secției Mediatecă și American Corner Craiova au pregătit pentru această ocazie o expoziție de carte cu cele mai reprezentative scrieri ale lui Mark Twain și o vizionare de film animat după opera omonimă a lui Mark Twain, „Prinț și Cerșetor”.

Dintre titlurile prezentate în expoziție amintim: „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Prinț și cerșetor”, „Viața pe Mississippi”, „Aventurile lui Huckleberry Finn”, „Un yankeu la curtea regelui Arthur”, „Mark Twain’s Best Ten Short Stories”, „Mark Twain – autobiografie”.

Mark Twain, pe numele său real Samuel Langhorne Clemens, s-a născut la data de 30 noiembrie 1835 în Florida, Missouri, SUA, și a decedat la data de 21 aprilie 1910 în Connecticut, SUA. A fost scriitor, publicist, satirist și umorist american, primul mare prozator nord-american care și-a câștigat un renume universal, fiind numit de către William Faulkner „părintele literaturii americane”.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.