Expoziție de desene și lectură în aer liber la Grădinița cu P.P. Sf. Ana de Ziua Mondială a Educației

2501

„Păturica cu lecturi”, expoziția „Educaţie prin ochi de copil” și împărțirea unor pliante cu mesaje educaționale sunt doar câteva din activitățile desfășurate astăzi la Grădinița cu program prelungit „Sf. Ana” din Craiova. Activitățile, organizate pentru a sărbători Ziua Mondială a Educației, i-au încântat pe cei mici.

În fiecare an, ziua de 5 octombrie este dedicată educaţiei. Acest eveniment datează din 1994, an în care UNESCO a ales această dată pentru celebrarea dascălilor din întreaga lume, având scopul de a asigura şi de a mobiliza sprijin pentru educaţie.

Grădiniţa cu P.P. „SF. ANA”, Craiova, a marcat azi acest eveniment prin organizarea de activităţi specifice nivelului de vârstă, precum „Păturica cu lecturi” ce presupune lecturarea unor imagini în aer liber, fapt ce le-a oferit celor mici posibilitatea de a învăța, cu ajutorul fiecărei narațiuni să se transpună în pielea personajului, să-și imagineze decoruri, oameni și personaje sau „Împreună pentru Educaţie!” activitate specifică dezvoltării comportamentului preşcolarilor de a relaţiona cu membrii societăţii şi de a-şi însuşi spiritul civic, şi care constă în împărţirea de pliante cu mesaje educaţionale.

De asemenea în curtea grădiniţei s-a organizat o expoziţie intitulata „Educaţie prin ochi de copil” ce a avut ca scop  cultivarea creativității copiilor prin utilizarea tehnicilor specifice educației plastice, valorificarea potențialului creator și dezvoltarea libertății de expresie prin intermediul artei şi stimularea relațiilor de comunicare și inter-relaționare prin intermediul produsului artistic, după cum ne-a explicat directorul grădiniței, prof. Istudor Tatiana-Camelia.