Fabrica de Avioane Craiova va moderniza aeronavele IAR 99 Șoim, din dotarea Armatei Române, a anunțat premierul Viorica Dăncilă, după vizitarea fabricii

3411

Însoțită de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, Viorica Dăncilă, premierul României, a făcut o vizită, astăzi, și la Fabrica de Avioane Craiova, unde a anunțat semnarea contractului pentru modernizarea aeronavelor IAR 99 Șoim, din dotarea Armatei Române. Aici s-a întâlnit și cu ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și, împreună, au anunțat pașii care urmează până la demararea lucrărilor la tronsoanele I și II ale drumului expres Craiova – Pitești.

După ce a vizitat Fabrica de Avioane de la Craiova, premierul României, Viorica Dăncilă, a susținut o scurtă conferință de presă în care a mulțumit ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pentru toate proiectele inițiate și a anunțat o nouă veste bună, așteptată de toți angajații fabricii: semnarea contractului pentru modernizarea aeronavelor IAR 99 Șoim, din dotarea Armatei Române. Fabrica de Avioane Craiova va avea, astfel, de lucru multă vreme. „În acest an, când se sărbătoresc trei decenii de la iniţierea proiectului IAR 99, un proiect de concepţie românească, vreau să dau o veste bună. S-au încheiat procedurile în ceea ce priveşte contractul între Ministerul Apărării Naţionale şi Avioane Craiova referitor la modernizarea a 20 de avioane IAR 99 aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române la standardul ‘Super Şoim'”, a precizat Viorica Dăncilă.