Fenomen paranormal la Primăria Rojiște. Au dispărut cantități mari de motorină, benzină și azotat achiziționate din bani publici

4878
foto: gds.ro
foto: gds.ro
foto: gds.ro

Anual, Camera de Conturi Dolj face o serie de controale la unitățile administrativ-teritoriale. Neregulile depistate de inspectori sunt diverse, și putem vorbi de sume de bani care nu se regăsesc în situațiile financiar-contabile, plăți efectuate pe lucrări nerealizate sau situații minore, care pot fi reglate la cererea autorității de control.

O situație atrage însă atenția la Primăria Rojiște din județul Dolj. Fenomenul este unul paranormal. Sute de litri de motorină, de benzină, tone de azotat și materiale de construcții au dispărut fără urmă, autoritățile locale neputând justifica dispariția acestora.

Conform Raportului Camerei de Conturi Dolj situația se prezintă în felul următor:

”S-a constatat că până  la 31.12.2015 au fost  achiziționați carburanți cu b.c.f în valoare totala de 29.800 lei, fiind utilizate un număr de 596 file b.c.f. Prin urmare în gestiunea entității, la 31.12.2015 trebuiau sa se regăsească 504 file b.c.f. în valoare de 25.200 lei, valoare care însa nu se regăsește în nici un cont de activ din balanța sintetică întocmită la 31.12.2015. Nu a fost desemnată o persoană care să gestioneze bonurile valorice, respectiv să primească în gestiune, să elibereze bonurile valorice către persoanele care utilizează aceste bonuri, precum și să urmărească justificarea acestora, aceste operațiuni fiind efectuate către primar”.

În traducere liberă, primarul comunei Rojiște, Ionel Nedelcu, avea la dispoziție bonurile de carburanți și le-a cheltuit după bunul plac.

 Tot în timpul controlului, inspectorii au mai constatat:

  • prejudicii în suma de 14.064,69 lei, cauzate de scăderea din evidențe, fără documente justificative legal întocmite, a cantității de 942,29 l. motorina și 1.842,63 l. benzina, achiziționate din fondurile primite de la A.P.I.A. Dolj;
  • prejudicii în suma de 23.973,12 lei, cauzate de scăderea din evidențe, fără documente justificative legal întocmite, a cantității de 14,65 to. azotat de amoniu;
  • prejudicii în suma de 6.645,85 lei, cauzate de scăderea din evidențe, fără documente justificative legal întocmite, a unor cantități de materiale de construcții (ciment, multibat, cherestea, BCA)

Camera de Conturi Dolj a dispus aplicarea următoarelor măsuri pentru stabilirea întinderii prejudiciilor și recuperarea acestora:

  1. Având în vedere ca, în timpul controlului, s-au constatat prejudicii în suma de 14.064,69 lei, cauzate de scăderea din evidențe, fără documente justificative legal întocmite, a cantității de 942,29 l. motorina și 1.842,63 l. benzina, achiziționate din fondurile primite de la A.P.I.A. Dolj, s-a dispus către conducerea entității extinderea verificărilor, în vederea stabilirii întinderii prejudiciului (inclusiv majorări de întârziere) și masuri de recuperarea acestuia. 
  1. Având în vedere ca, în timpul controlului, s-au constatat prejudicii în suma de 23.973,12 lei, cauzate de scăderea din evidențe, fără documente justificative legal întocmite, a cantității de 14,65 to. azotat de amoniu, s-a dispus către conducerea entității extinderea verificărilor, în vederea stabilirii întinderii prejudiciului (inclusiv majorări de întârziere) și masuri de recuperarea acestuia.
  1. Având în vedere ca, în timpul controlului, s-au constatat prejudicii în suma de 6.645,85 lei, cauzate de scăderea din evidențe, fără documente justificative legal întocmite, a unor cantități de materiale de construcții (ciment, multibat, cherestea, BCA), s-a dispus către conducerea entității extinderea verificărilor, în vederea stabilirii întinderii prejudiciului (inclusiv majorări de întârziere) și masuri de recuperarea acestuia.

Nu cred că dispariția acestor cantități de motorină, benzină și azotat au vreo legătură cu Asociația Rojișteanca, care a fost condusă de finul  primarului Ionel Nedelcu, un anume  Delcea, Asociație.

Nu vreau să cred nici gurile rele din comuna Rojiște, care spun că animalele și terenurile Asociației Rojișteanca sunt în realitate ale primarului Ionel Nedelcu, și că cei care conduc această Asociație sunt doar de fațadă.

Aceasta este sarcina instituțiilor abilitate ale statului să descopere.

Până la aflarea adevărului rămîne minunea fenomenului paranormal al dispariție acestor cantități foarte mari de carburanți, azotați și materiale de construcții.  

Asteptăm drept la replică la adresa de mail gazetadedoljonline@gmail.com, dacă cineva considerăî că informațiile publicate sunt eronate. 

Asteptam poze si video pe pagina de Facebook Gazeta de Dolj:https: //www.facebook.com/GDDOLJ/