FILIAȘI: Presiuni și amenințări pentru o autorizație de construcție lângă un monument istoric

8948

biserica mica filiasiMic, liniștit de cele mai multe ori,  orașul Filiași mai are multe lucruri de rezolvat până să ajungă vremurile pe care le traversăm.

Și pentru că oportunitățile sunt puține, unii încearcă să profite de orice ocazie ca să mai facă un ban în plus. Și dacă afacerile sunt legate de viață și de moarte sau de cele sfinte, ce mai contează. Banul e ochiul dracului, nu?

Zilele acestea ne-a fost semnalată o situație nu tocmai la locul ei. O societate comercială, de pompe funebre, se pare că a reușit să închirieze un teren în curtea Bisericii Mici (de la PECO) din Filiași și vrea să construiască un magazin.

Preotul a văzut o ocazie să mai facă un ban iar omul de afaceri vrea să vină cât mai aproape de domeniul de activitate, făcând și concurență neloială celorlalți din localitate. Urâtă situație și care are la bază banii, și nu omul, așa cum scrie la Scriptură.

Ghinionul lor a fost primarul orașului Filiași, Costelul Gheorghe Ilie, care a refuzat să semneze autorizația de construcție, considerînd că nu este în regulă ca lângă un monument istoric, așa cum este declarată Biserica Mică, să fie construit un magazine, un kich, fie el chiar și de Pompe Funebre.

Doi oamneii din Primăria Filiași, secretarul Ion Oglice și Maria Ștefănoaica – Urbanism, au făcut presiuni mari asupra primarului Costeluș Gheorghe Ilie să semneze autorizația de construcție. De ce? Ce interes au? Cine știe!

Un lucru este clar, l-au amenințat pe acesta, iar într-un referat îl avertizează că va lua amendă între 3000 și 50.000 lei dacă nu va semna documentul.

Și pentru că primarul este plecat la Tusnad, la Consiliul Director al Orașelor din România, cei în cauză au început să facă presiuni pe viceprimarul orașului Filiași, Laurențiu Florescu.

Nu știu cum se va încheia această situație, dar cred că normal ar fi să se finalizeze cu o anchetă din partea instituțiilor abilitate ale statului.