Filiașul s-a înfrățit cu Ialoveni (Republica Moldova): „Posibilitățile de colaborare sunt variate, în toate domeniile” spune primarul din Filiași

1828

Primarul orașului Filiași și primarul orașului Ialoveni – Republica Moldova, au semnat, ieri, documentele de înfrățire a celor două localități, cu speranța unei lungi și reciproc avantajoase colaborări.

Costeluș Ilie Gheorghe, primarul orașului Filiași, spune că sunt foarte multe posibilități de colaborare între cele două localități, în toate domeniile de activitate.

Inițiativa înfrățirii orașelor Filiași și Ialoveni (Republica Moldova), i-a venit primarului din Filiași, Costeluș Gheorghe Ilia, după ce l-a cunoscut pe primarul de acolo în timpul unei vizite oficiale, în cadrul căreia s-a făcut o donație de carte românească pentru biblioteca de acolo, unde majoritatea volumelor erau în limba rusă.

„Atunci l-am cunoscut pe primarul din Ialoveni, mi-a plăcut, am continuat discuțiile cu el și ulterior, și am convenit să facem acest lucru.

Am trimis documentația necesară, am obținut toate avizele, proiectul de hotărâre a fost votat și de Consiliul Local Filiași, iar ieri am semnat documentele de înfrățire.

Protocolul vizează colaborarea în toate domeniile și cred că va fi benefic inclusiv mediului economic din cele două localități.

Putem iniția proiecte comune de dezvoltare, oamenii de acolo pot veni să lucreze la noi, pentru că sunt bine pregătiți dar au salarii mici, ce să vă spun… posibilitățile de colaborare sunt extrem de variate”, ne-a declarat Costeluș Gheorghe Ilie, primarul orașului Filiași.