Filmul Moromeții 2 – dublă proiecție în Craiova, în prezența actorilor

1274
Filmul Moromeții 2 va rula pe marile ecrane din țară începând cu luna noiembrie. La Craiova, filmul va putea fi văzut pentru prima dată la Teatrul Național „Marin Sorescu”, unde vor avea loc două proiecții consecutive, în prezența actorilor și echipei, duminică, 4 noiembrie. Prima proiecție este programată de la 17:30, iar a doua de la 20:00.
„Va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase.” Horatiu Malaele

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Regia este semnată de Stere Gulea, Imaginea – Vivi Drăgan Vasile, iar în rolurile principale sunt Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina. Din distribuție mai fac parte Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin, Paul Ipate, Vlad Logigan, Cuzin Toma, Marian Râlea, Dorina Chiriac, Liviu Pintileasa. Cu participarea extraordinară a lui Ion Caramitru.