Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova pornește la drum vineri, 28 aprilie, pentru a media întâlnirea copiilor din Bulzești cu spectacolul „Cântăreții din Bremen“, dramatizare de Patrel Berceanu după Fraţii Grimm, regia Valentin Dobrescu, muzica Alin Macovei – Moraru, scenografia Mirela Tofan Dore, coregrafia Lelia Vais, cu actorii: Daniel Mirea, Marin Fagu, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Alla Cebotari; voci: Mircea Surdu, Mugur Prisăcaru.

Tot vineri, dar seara, de la ora 18:00, ne bucurăm de premiera spectacolului „Eu sunt…“, cu Adela Ciocan, Daniel Suciu, Cristina Brumă, Alex Stoicescu, Sergiu Ștefanache, regia Laurențiu Tudor, coregrafia Bianca Bor, text Laurențiu Tudor și Andreea Melinescu, video design Marin Fagu, light design Nichita Teodorescu. Spectacolul este un proiect co-finanțat de Corpul European de Solidaritate, derulat sub egida Asociației April Hub, în parteneriat cu Teatrul Colibri Craiova și Universitatea de Arte Târgu Mureș. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Sâmbătă, 29 aprilie, la ora 18:00 publicul este așteptat la Teatrul Colibri cu spectacolul „Fata babei și fata moșneagului“, dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, regia Todor Valov, scenografia Stefka Kyuvlieva, muzica Alin Macovei – Moraru. În distribuție: Oana Stancu, Alis Ianoş, Geo Dinescu, Ionica Dobrescu, Marin Fagu, Adriana Ioncu, Daniel Mirea.

Vârsta minimă recomandată este 5 ani.

În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscop.

Spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului“ le reaminteşte copiilor minunata poveste a lui Ion Creangă despre cum să creşti frumos fiind bun, harnic şi ascultător. Cei mici sunt fascinaţi de păpuşile în mărime naturală și de decorurile inspirate din viaţa comunităţii rurale. Se bucură de întâlnirea cu fata blândă, cu suflet milostiv, care primește răsplată pentru faptele ei bune. Nu același lucru se întâmplă când în scenă apare fata babei, personajul căruia îi vine de hac propria-i răutate.

Duminică, 30 aprilie, la ora 11:00 este programat spectacolul „De-aș fi Scufița Roșie“, adaptare după Frații Grimm, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, un spectacol muzical, pentru toată familia, în care clasica poveste a Fraților Grimm este reinterpretată prin prisma a doi copii jucăuși care, cu ajutorul imaginației, călătoresc împreună cu spectatorii prin povestea Scufiței Roșii.

De asemenea, publicul se va mai putea bucura în acest week-end de expoziția de scenografie „Cristina Pepino – PROVOCĂRI“, deschisă în Sala Studio.

Biletele pentru spectacole se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, între 10:00 – 13:00. Preț bilet: 13 lei / pers. Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.

După începerea spectacolelor, accesul în sală nu mai este permis! Persoanele care au bilete și întârzie le pot reprograma la următoarele spectacole.