FOTO/ Petrecere de zile mari, astăzi, la Festivalul Toamnei de la Cârcea

2906

Primăria și Consiliul local al comunei Cârcea au organizat, astăzi, ediția a II-a a „Festivalului Toamnei, Parada Portului, Dansului Popular și a Tradițiilor Culinare”. La manifestarea au participat reprezentanți ai administrației județene, dar și primari din comunele învecinate, s-a bucurat de un real succes, bucatele tradiționale prezentate și apoi gustate, costumele populare care au trecut prin fața invitaților, dar și programul artistic au fost o adevărată sărbătoare pentru localnici.

Festivalului Toamnei, Parada Portului, Dansului Popular și a Tradițiilor Culinare”, manifestare cultural-artistică ajunsă la ediția a II-a, desfășurată astăzi, în comuna doljeană Cârcea, a fost o adevărată sărbătoare pentru localnici, dar nu numai.

După primirea reprezentanților Consiliului Județean Dolj – Ion Prioteasa – președinte, Oana Bică – vicepreședinte, Cosmin Durle – administratorulul județului, însoțiți de consilieri județeni și reprezentanți ai PSD Dolj, primarul a anunțat deschiderea Festivalului cu tradiții culinare din zonă.

Și au fost întinse pe mese bucate pregătite în țesturi sau cu condimente știute doar de bătrânele satului, din Cârcea, Malu Mare, Leu, Teslui, Ghercești, Coșoveni și Robănești. Iar pe lângă bucătăresele responsabile de mâncare, la fiecare masă au fost prezenți primarul și viceprimarul localității, care putea spune rapid care este specificul comunei sale și, evident, care este cea mai gustoasă farfurie.

Invitații și localnicii au privit, apoi, parada portului popular – la care au participat echipe din toate zonele țării, dar și din țările învecinate – iar cei care le-au prezentat au defilat pe traseul Liceul Tehnologic ,,Constantin Ianculescu,, – Centrul Cultural și până la Baza Sportivă Cârcea.

Toată suflarea a fost invitată apoi pe stadion, unde a fost organizat un spectacol de muzică populară care i-a ridicat la joc pe toți cei prezenți.