Furtuni violente se îndreaptă spre România

4774

Furtuni violente se îndreaptă şi spre România! Fenomene extreme se formează deasupra Mediteranei şi ar putea lovi ţara noastră cu putere peste 48 de ore. În weekend, când zeci de mii de turişti sunt la mare, vijeliile ameninţă litoralul românesc.

E alertă în tot sudul Europei, după ce acelaşi ciclon care a îndoliat Grecia a făcut prăpăd în Italia şi Croaţia. Şi acolo, sunt români care au trăit vacanţe de coşmar.

Copaci înalţi de zeci de metri cad seceraţi de rafalele extrem de puternice care mătură staţiunea Milano Marittima, de pe coasta adriatică a Italiei.

Arborii rupţi zdrobesc sub greutatea lor maşinile aflate în trafic şi chiar un autobuz plin cu pasageri. Natura se dezlănţuie violent şi în apropiere de Pescara, o staţiune frecventată de români. Sub norii negri de furtună, turiştii fug speriaţi de pe plaja devastată, printre umbrelele şi saltelele smulse de vânt.

Ciclonul mediteranean va lovi și România

Acelaşi ciclon mediteranean foarte activ a provocat furtunile devastatoare care au lovit cele trei ţări: Italia, Croaţia şi Grecia. Meteorologii avertizează că şi România va fi în calea fenomenelor violente, peste doar câteva zile.

Ce trebuie să faci dacă te surprinde furtuna pe plajă

În cazul în care o vijelie precum cea din Grecia vă prinde pe plajă, trebuie să încercaţi să vă adăpostiţi imediat. Vedeţi umbrelele acestea deschise? Sunt primele care sunt luate de vânt şi vă pot răni. Cele închise sunt mai puţin vulnerabile în faţa vântului, dar şi acestea pot reprezenta un real pericol. Ce ne mai poate lovi la plaja, în caz de furtună? Şezlongurile, nu le ignoraţi, şi sunt chiar mai multe decât umbrelele! Iar în cazuri extreme, acoperişurile smulse de vânt care ne pot omorî.

Sursa: a1.ro