Garda de Mediu Dolj a amendat Iridex ”pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de Mediu”

0
556

Iridex, operatorul economic care desfășoară activitatea de colectare a deșeurilor pe raza județului Dolj a fost sanctionat de Garda de Mediu cu o amenda de 100.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de Mediu.

”In urma inspecției efectuate la punctul de lucru din Malul Mare al operatorului economic care desfășoară activitatea de colectare a deșeurilor pe raza județului Dolj, o echipa de comisari din cadrul GNM CJ Dolj a aplicat o amendă de 100000 lei pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de Mediu.

Agentul economic desfasura activitati de sortare/balotare deșeuri reciclabile (hirtie, carton, plastic, metal), pentru care este necesară revizuirea Autorizației de Mediu emise de APM Dolj.” anunta Garda de mediu Dolj.

Iridex se apara si spune ca a cerut celor de la ADI ECODOLJ „extinderea capacităţii de sortare a deşeurilor reciclabile datorită cantităţilor mari de deşeuri reciclabile colectate şi care depăşesc capacitatea de prelucrare a Staţiei de Sortare Goicea, iar capacitatea de acumulare a unei cantităţi de stocare la punctul de lucru de la Malu Mare se epuizează în câteva zile de colectare” conform gds.ro.

ADI ECODOLJ a fost de acord cu solutia temporara mai arata gds.ro, dar avand doua conditii: „să nu impacteze financiar contractul” şi „operatorul să obţină autorizarea punctului de lucru de la Malu Mare ca instalaţie temporară de sortare„.

Cert este faptul ca cei de la Iridex sunt buni de plata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.