Gheorghe Mungiu, primarul comunei Ciupercenii Noi: ”Prioritatea numărul unu este asfaltarea străzilor”

5856

IMG_7111 (Copy)În comuna Ciupercenii Noi am fost în vara anului 2016. M-am întâlnit cu primarul Ghoerghe Mungiu și am mers împreună prin satele comunei, pentru a vedea cum arată aceasta și ce mai este de făcut. Multe proiecte erau finalizate, altele erau în lucru.

Din păcate, anul 2016 a fost unul pierdut pentru autoritățile locale din punct de vedere al investițiilor. Bazându-se pe fondurile europene, acestea au fost lăsate în offside de Guvernul Cioloș. Acum privesc spre viitor cu optimism și spun că anul 2017 este unul de accesare a unor noi proiecte și de finalizare ale celor începute în perioada 2014 – 2015.

Am revenit cu un telefon la primarul comunei, pentru a vedea ce se mai întâmplă în Ciupercenii Noi.

Gheorghe Mungiu este primarul comunei Ciupercenii Noi, o localitate cu peste 5000 de locuitori. Acesta spune că prioritatea pentru el este asfaltarea străzilor, cele mai multe fiind pietruite:

”De departe, prioritatea numărul unu este asfaltarea străzilor. Noi le-am pietruit și am avut grijă ca în fiecare an să nu se deterioreze foarte mult, dar una este pietruirea și alta asfaltarea. Sper ca în acest mandat, chiar dacă nu vor fi toate străzile asfaltate, să avem asfalt pe majoritatea”.

Până la îndeplinirea acestui proiect, edilul spune că are în fază de licitație construirea unui dispensar uman, cu cabinete moderne, de care comunitatea are mare nevoie.

”Avem o comunitate mare și avem nevoie de medici aici, la noi în comună, pentru că este greu, mai ales pentru cei bătrâni, să se deplaseze în altă localitate pentru a avea grijă de sănătatea lor. În acest moment suntem în faza de lcitație cu dispensarul uman. Odată finalizată această etapă ne vom apuca de treabă. Sper că nu vor fi probleme și vom reuși să finalizăm acest proiect cât mai curând”, a spus primarul Gheorghe Mungiu.

În luna martie, în comuna Ciupercenii Noi vor fi recepționate lucrările proiectului de introducere a apei potabile, o lucrare de anvergură:

Mai este foarte puțin de lucru la acest proiect și cred că în luna martie el va fi recepționat. O lucrare de anvergură, pe care locuitorii din Ciupercenii Noi au dorit-o foarte mult, și sunt foarte bucuros că am reușit să o realizăm. Le multumesc tuturor instituțiilor și autorităților implicate în acest proiect. În același timp continuăm proiectul de canalizare și epurare a apelor uzate, care este strâns legat de cel de introducere a apei.”

Chiar dacă activitatea acestora nu prea este evidențiată în presa locală, în comunele din județul Dolj se muncește. Primarii au înțeles de ceva timp că singurele argumente în fața alegătorului sunt realizările.