Ghid util pentru achiziția celei mai bune boxe portabile

686

Muzica face parte din viața noastră. Sunt persoane care ascultă muzică ocazional și persoane pasionate de muzică, iar aceștia din urmă ar face, de multe ori, eforturi considerabile pentru a avea muzica aproape de suflet și de…urechi în orice moment al zilei. Una dintre cele mai bune modalități pentru a obține acest lucru este achiziția unei boxe portabile, pe care să o poarte cu ei pretutindeni. Dar cum alegi cea mai bună boxă portabilă pentru a avea muzica preferată aproape într-un mod fidel, la o calitate înaltă? Există câteva criterii de care este nevoie să ții cont în alegerea unei boxe portabile, iar acestea se regăsesc în rândurile de mai jos.

De ce să achiziționezi o boxă portabilă?

Muzica stocată pe telefoanele mobile sau pe diverse dispozitive poate fi redată cu ușurință în orice loc, la o calitate înaltă și la un volum ridicat atunci când dispui de o boxă portabilă BOSE. Având posibilitatea de conectare la dispozitivele de pe care redai muzica fie prin bluetooth, fie prin wi-fi, o astfel de boxă este prevăzută cu un sistem de microfoane proiectat în mod special pentru preluarea vocii chiar și în momentul în care muzica este tare. De asemenea, aceasta este echipată cu baterie reîncărcabilă, astfel că o poți purta cu ușurință în orice loc. 

Cum funcționează o boxă portabilă?

Așa cum îi spune și denumirea, o boxă portabilă poate fi purtată oriunde. Aceasta se conectează la dispozitivul pe care este stocată muzica de redat prin intermediul tehnologiilor Bluetooth sau WiFi și au, de regulă, un design compact, fiind ușor de transportat în orice loc. O boxă portabilă reprezintă una dintre cele mai convenabile variante pe care o poți alege pentru a asculta muzică în orice loc, în orice moment. Cu ajutorul acesteia poți asculta muzica și acasă, și în mașină, și afară, la volumul preferat, fără a avea nevoie decât de dispozitivul pe care este stocată muzica.

Boxa portabilă este prevăzută cu un amplificator, difuzoare și conexiune Bluetooth, ansamblu completat de un acumulator care face posibilă redarea fără a fi conectată la o sursă de alimentare cu energie electrică. Există și modele de boxe prevăzute cu o intrare auxiliară care să permită conexiunea prin cablu, în cazul în care este necesar acest lucru. 

Pentru o utilizare plăcută și ușoară, boxa portabilă este prevăzută cu un comutator pentru pornire/oprire, cu buton de control al volumului, indicator de asociere și chiar și NFC, în cazul unor modele, pentru facilitarea asocierii.  

Criterii importante în alegerea unei boxe portabile 

În alegerea unei boxe portabile este nevoie să ții cont de câteva criterii esențiale. În primul rând este vorba de scopul utilizării, apoi de locul în care o vei utiliza cel mai mult, de designul pe care îl are aceasta, de dimensiune, putere, tehnologiile de care dispune și altele asemenea. 

În ceea ce privește scopul și locul utilizării, este important să decizi de la bun început unde vei folosi cu precădere boxa portabilă – acasă sau în exterior, pentru a avea muzica aproape în orice călătorie sau pentru a-ți încânta urechile atunci când petreci timp plăcut în grădină sau pe terasa propriei locuințe. 

Dacă este importantă pentru tine calitatea audio care îți este oferită, atunci trebuie să ai în vedere frecvența de redare a sunetelor, distorsiunea armonică sau nivelul de bas cu care este prevăzută. De asemenea, tehnologiile avansate fac posibilă acoperirea de 360º, astfel încât sunetul să fie amplu, de cea mai bună calitate, în orice direcție, în orice poziție ar sta aceasta. 

Puterea audio pe care o are o boxă portabilă este un alt criteriu esențial pe care este recomandat să îl iei în calcul atunci când faci o alegere de acest fel. Deși nu toate modelele au acest parametru specificat, atunci când acesta este menționată, puterea este în wați. Bineînțeles că cu cât puterea este mai mare, cu atât boxa va fi mai eficientă în încăperile mari sau în exterior, însă nu uita că și calitatea sunetului este importantă pentru a te bucura de muzica preferată în orice mediu.  

Cu cât boxa portabilă pe care dorești să o alegi dispune de mai multe tehnologii avansate, cu atât aceasta îți va oferi o experiență de utilizare mai plăcută. Din acest punct de vedere, te poți orienta în alegerea boxei după versiunea bluetooth cu care este prevăzută – versiunea 2.1, dar și versiuni ulterioare precum Bluetooth 4.0 sau 5.0 sunt de dorit. 

Este de preferat ca tehnologia să fie cât mai avansată din acest punct de vedere deoarece aceasta permite conexiunii fără fir să transporte cât mai multe date pentru o reprezentare cât mai fidelă a sunetului. De asemenea, există modele de boxe prevăzute cu NFC, acesta putând comunica într-un mod mult mai ușor cu dispozitivele compatibile, prin simpla atingere. 

Pentru ca achiziția să fie una complet satisfăcătoare, este indicat să ții cont de toate aceste criterii și nu numai. O boxă portabilă poate deveni, în acest fel, accesoriul de nădejde care îți oferă șansa de a te bucura de una dintre cele mai frumoase pasiuni în viață, muzica.