Guvernul pregătește o măsură în premieră în România! S-ar putea plafona prețul carburanților la pompă

1014

Preţul carburanţilor ar putea fi plafonat anul viitor, astfel încât şoferii să nu mai fie afectaţi de creşterile constante de preţ de pe piaţa carburanţilor. Ministrul de Finanţe spune că se gândeşte la o formulă legală prin care preţurile să fie fixe la pompă timp de un an, după ce se va elimina supraacciza, tocmai pentru ca românii să simtă scăderea tarifelor.

Guvernul pregătește o surpriză pentru șoferi. Se ia în calcul plafonarea prețului carburanților la pompă, după cum a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor. Măsura ar fi una în premieră pentru România. „România este printre ţările cu nivel ridicat de taxare- de 50%, dacă nu mă înşel, la benzină, 48% la motorină. Deci e loc de a micşora acest nivel.”, a spus Teodorovici.

Odată cu eliminarea supraaccizei, şoferii ar economisi aproape 20 de lei la un plin de 60 de litri, faţă de costurile de acum.

„Discutăm cu cei de la Consiliul Concurenţei pentru a găsi o formulă legală ca această scădere să se regăsească în economie şi la nivelul fiecărui consumator”, a mai spus Teodorovici.