Hackathon „Space Apps Challenge“ de la Muzeul Olteniei a fost un succes! Vezi aici câștigătorii

1525

Muzeul Olteniei a găzduit cu mare succes prima ediție a evenimentului internațional Hackathon „Space Apps Challenge“ sub patronajul NASA la Craiova! Numărul mare de participanți, dar și proiectele declarate câștigătoare, care vor merge mai departe în cadrul competiției arată că decizia organizării aici a acestui eveniment a fost bună.

Un roboţel (minihover) destinat aselenizării, dotat cu senzori detectori de gaze, precum şi colector al mai multor tipuri de informaţii, a testat terenul Muzeului Olteniei!
Ochelari VR pentru training care simulează deplasarea unui minihover pe lună, controlat cu un joystick; un joculeţ cu informaţii despre diverse planete, care foloseşte imagini furnizate de telescopul Hubble; un site web care prezintă detalii referitoare la lansarea navetelor spaţiale, scopul misiunilor etc.; un concept de dronă autonomă care să adune informaţii despre defectele cauzate Staţiei Spaţiale Internaţionale de către micrometeoriţi – problemă reală pe care NASA o are la ora actuală, o aplicaţie care prezintă în timp real incendiile dintr-un perimetru setat, cu date culese din satelit, sunt soluțiile geniale realizate de echipele din Craiova la acest hackathon!
Cei ce merg mai departe în competiție sunt:
Premiul I – echipa “Ground Control To Major Tom” – care a prezentat ochelarii VR:
Premiul II – echipa “Sat ONE” – care a prezentat minihoverul cu senzori:
Premiul III – echipa ”Dark Matter” – care a prezentat aplicaţia de detecţie a incendiilor:
Premiul de popularitate – echipa Sat ONE – care a prezentat minihoverul cu senzori