UPDATE/ Mandate de arestare pe 30 de zile pentru hoții care au prădat locuința bărbatului mort în accidentul de lângă Calafat

1717

Poliţiştii doljeni au reușit să-i prindă pe cei care au spart locuința bărbatului de 47 de ani din Maglavit, decedat în accidentul de lângă Calafat. Este vorba despre trei tineri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, care au auzit de accident și au vrut să profite, furând din locuință bunuri în valoare de aproximativ 7.200 lei. Ei au fost reținuți pentru 24 de ore.

Reamintim că, ieri, 21 octombrie, în jurul orei 05.00, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au fost sesizaţi prin 112, de un bărbat de 56 de ani, din Maglavit, cu privire la faptul că, din locuinţa fratelui său, decedat împreună cu familia sa (o femeie de 38 de ani și cei doi copii ai săi de 10, respectiv 14 ani) într-un accident produs cu câteva ore mai devreme, lângă Calafat, au fost sustrase mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat 3 tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, toţi din Maglavit, care, profitând de moartea proprietarului, au pătruns în locuinţă, de unde au furat un laptop, două tablete, trei ceasuri bărbăteşti şi mai multe parfumuri, în valoare totală de 7.200 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, în cauză cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate instanţei de judecată cu propunerile corespunzătoare, a precizat inspector principal Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

UPDATE: Cei trei tineri care au prădat locuința bărbatului mort în accidentul de lângă Calafat au fost prezentați Judecătoriei Calafat cu propunere de arestare preventivă. În această după-amiază, instanța a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei inculpați.