Ia-ți bicicleta, costumează-te de Halloween, și vino sâmbătă la ultima ediție din acest an a JCI Cycling Day!

942

Ia-ți bicicleta, costumează-te de Halloween, și vino sâmbătă la ultima ediție din acest an a JCI Cycling Day! Este invitația lansată de JCI Craiova tuturor craiovenilor interesați de o plimbare organizată cu bicicleta prin oraș, în încercarea de a-i încuraja pe oameni să facă mișcare.

Într-o lume care se confruntă cu sedentarismul, îndeosebi în marile orașe, trebuie să ne unim cu toții eforturile pentru a readuce mișcarea în viața noastră de zi cu zi. Craiovenii, iubitori in general de mișcare și in special de ciclism sunt așteptați sâmbătă, 27 octombrie 2018, în Parcul ”Nicolae Romanescu”, începând cu ora 11:30, la intrarea principală, pentru a pedala împreună în cadrul ultimei ediții din acest an a JCI Cycling Day, proiect demarat în anul 2014 de către JCI Craiova, pentru a promova sportul și mișcarea în aer liber.

Evenimentul este integrat in cadrul unui program mai amplu de promovare a activitatii fizice pentru un viitor mai sanatos: “Craiova pe biciclete”, editia din această luna având totodata ca scop marcarea sarbatorii de Halloween, atât de iubita si in randul tinerilor. Asadar, organizatorii le sugerează participantilor să fie costumati, pentru a marca impreuna evenimentul de peste ocean.

„Ne propunem să atragem atenția tuturor asupra importanței sportului, promovand un stil de viață sanatos ce contribuie la o dezvoltare armonioasă. Proiectul este dedicat cetăţenilor din Craiova şi are ca scop conştientizarea publicului larg si a presei de nevoia utilizării bicicletei ca o componentă esenţială a mobilităţii urbane durabile şi ca o alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun şi deplasarea pietonală. Totodata, tragem un semnal de alarma participanților din trafic cu privire la siguranta bicicliștilor, dorindu-ne să promovăm mersul pe bicicletă, reducând in acelasi timp gradul de poluare citadină”, spun reprezentanții JCI Craiova.

Acţiunea constă într-o plimbare pe biciclete de aproximativ 10 km, având următorul traseu: Parcul N. Romanescu (monument)– Bld N. Romanescu – Bld 1 Mai – Str. Stirbei Voda – Str. Ralui – Str. Brestei – Str. Maria Tanase – Bld Nicolae Titulescu – Str. Calea Bucuresti– Pasaj Universitate – Str. C.D. Fortunescu – Str. Simion Barnutiu – Calea Unirii – Bld N. Romanescu – Parcul N. Romanescu (monument).

Participarea la acest eveniment se face cu bicicleta proprie respectând prevederile Codului Rutier, iar persoanele care nu posedă biciclete le pot închiria contra cost de la centrul de închirieri din Parcul Nicolae Romanescu.