Accesul neîntrerupt la curent electric de calitate reprezintă o necesitate esențială pentru orice locuință modernă. De la păstrarea și prepararea mâncării și până la curățarea hainelor sau asigurarea metodelor de divertisment, curentul electric este prezent în viața tuturor. Accesul al el trebuie să poată avea loc, însă, în condiții maxime de siguranță.

Astfel, instalația electrică a locuinței trebuie să dispună de câteva mecanisme prin care să fie securizată. Prin funcțiile pe care le îndeplinește, o siguranță automată curbă B este un mecanism deosebit de important. Siguranțele protejează instalațiile electrice, dispozitivele conectate la ele, precum și locatarii unei case. Iată cum!

Siguranța automată de curbă B, esențială în locuințe

Echipamentele electrice folosite în gospodării sunt, pe cât de importante, pe atât de expuse riscurilor de defectare. Utilizarea curentului electric presupune și pericole, care pot fi combătute cu ajutorul siguranțelor automate. Acestea monitorizează activitatea energiei electrice și protejează instalația, dacă există riscul de scurtcircuit sau alte defecte. 

Siguranța automată de curbă B este un dispozitiv conceput special pentru a putea să detecteze curentul de scurtcircuit. Odată ce sesizează o astfel de activitate în instalație, siguranța se declanșează și întrerupe instalat alimentarea electrică. Noțiunea de curbă B se referă la curba mică de declanșare pe care o au aceste siguranțe.

Astfel, siguranțele automate din această categorie sunt sensibile la anomalii care pot pune în pericol și cele mai sensibile echipamente electrice și “sar“ imediat ce detectează amenințările. În gospodărie, siguranțele de curbă B sunt potrivite pentru că detectează curentul de scurtcircuit în stadiu incipient. 

Acest lucru previne apariția daunelor ireparabile și ajută la evitarea riscului de incendiu. Totodată, siguranțele automate de curbă B ajută la sporirea eficienței energetice, deoarece reduc pierderile de energie corelate cu defectele de scurtcircuit. Distribuirea corectă și sigură a curentului către dispozitivele conectate la rețea generează scăderi ale consumului, precum și reduceri ale costurilor de reparare sau înlocuire a echipamentelor defecte.

Nu în ultimul rând, siguranța de curbă B are capacitatea de a proteja locatarii casei. Ea este special proiectată pentru a reduce șocurile electrice și riscurile de incendiu. Cu cât defectele de scurtcircuit sunt detectate mai rapid, cu atât scad șansele de producere a pagubelor și rănilor grave. 

Încă o caracteristică importantă a siguranțelor de acest fel, care constituie și un avantaj major, este faptul că ele oferă protecție ridicată la supracurenți, însă facilitează trecerea curenților normali prin circuite. Din acest motiv, siguranțele pot fi folosite și la nivel comercial sau industrial. 

Pe Electricon.ro găsești o gamă variată de siguranțe automate de curbă B, disponibile la prețuri avantajoase. Tot de acolo poți comanda și alte mecanisme de securizare a instalațiilor electrice, precum siguranțe automate de curbă C, contacte auxiliare sau siguranțe automate QuickConnect.

Pentru ca eficiența acestor metode de protecție să fie maximă, este esențial ca ele să fie montate de electricieni profesioniști, autorizați. Aceștia știu cum să lucreze în condiții maxime de siguranță, dețin sculele necesare pentru realizarea unui montaj corect și te vor putea ajuta și să înțelegi ce ai de făcut dacă se declanșează siguranța.

În concluzie, protejarea instalațiilor electrice cu siguranțe automate de curbă B este o soluție modernă și foarte avantajoasă de protejare a locuitorilor și a echipamentelor electrice dintr-o gospodărie. Alege și tu să folosești astfel de siguranțe pentru acces economic și neîntrerupt la curent electric!

Sursa foto: Unsplash.com