În arest după ce a dat foc locuinței tânărului care a părăsit-o pe fiica sa

1022

Un bărbat de 40 de ani, din Calafat, a ajuns, ieri, în arestul IPJ Dolj, pentru distrugere prin incendiere. Oamenii legii au stabilit că acesta a vrut să se răzbune pe tânărul care a părăsit-o pe fiica sa dându-i foc la casă. Din fericire incendiul a fost stins fără să existe victime.

Potrivit IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi, în noaptea de 18 octombrie a.c., cu privire la faptul că, la o locuinţă din localitate, a izbucnit un incendiu.

Focul a fost stins cu rapiditate, acesta afectând doar două ferestre ale unui imobil, precum şi contorul de electricitate.

Din primele verificări efectuate de poliţişti, au rezultat indicii care au condus la ipoteza că incendiul ar fi fost provocat în mod intenţionat, de către persoane necunoscute, prin aruncarea unei substanţe inflamabile în zona pervazului celor două ferestre.

Astfel, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere, demarând cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

În urma probelor administrate până în prezent, poliţiştii au identificat un bărbat de 40 de ani, din Calafat, bănuit că ar fi pornit incendiul pentru a provoca prejudicii familiei care locuia în respectiva casă. Se pare că a vrut să se răzbune pe tânărul care a părăsit-o pe fiica sa, așa că i-a dat foc la casă.

Ieri, 25 octombrie, cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.