În semn de prețuire, bulevardul Știrbei Vodă și stadionul din Severin vor purta numele lui Ilie Balaci

1380

Autoritățile din Craiova au anunțat că bulevardul Știrbei Vodă, care duce la Stadionul Ion Oblemenco, este strada care va purta numele lui Ilie Balaci, în memoria marelui fotbalist. Însă și la Severin Balaci a fost iubit, acolo a făcut primii pași în antrenorat, astfel că stadionul de aici ar urma să-i poarte numele. Ambele hotărâri trebuie luate în ședințele consiliilor locale. În plus, oficialii clubului Universitatea Craiova iau în calcul retragerea numărului 8.

Golul lăsat în urmă de dispariția fulgerătoare a lui Ilie Balaci nu poate fi umplut. Autoritățile vor, însă, să-i cinstească memoria. Și nu doar la Craiova, unde bulevardul Știrbei Vodă va purta numele marelui jucător și anual va fi organizată o gală în amintirea sa, după cum au anunțat reprezentanții Primăriei Craiova. Viceprimarul Severinului a anunțat că vrea să propună ca Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin să se numească “Stadionul Ilie Balaci”,  iar fosta glorie a fotbalului românesc să fie declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al oraşului.

Ilie Balaci a făcut primii paşi în antrenorat la AS Drobeta, în ediţia 1989 – 1990, acolo unde a fost şi jucător, dar şi finanţator. La finalul sezonului menţionat, AS Drobeta a terminat campionatul pe locul 2, la doar 4 puncte sub Rapid Bucureşti, care a revenit în Liga 1 Betano. Acel an a fost cel mai bun din ultimii 45 pentru fotbalul din Mehedinţi, iar echipa lui Ilie Balaci a avut, în acel sezon de Liga 2, cea mai mare medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu: aproximativ 20.000.