În ultimele 24 de ore, echipajele ISU Dolj au stins 16 incendii si au acordat asistența medicala în 38 de situații

325
În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 55 situaţii de urgenţă astfel:
  • acordarea asistenței medicale în 38 de situații;
  • stingerea a 16 incendii după cum urmează:
Nouă incendii stinse de pompieri militari astfel:
• opt incendii au fost la vegetație uscată, miriște, mărăciniș și o cultură de grâu, pe raza localitățiilor Băilești, Breasta -sat Obedin, Galicea Mare, Sălcuța, Coțofenii din Față – sat Beharca, Amărăștii de Jos – sat Ocolna, Filiași – sat Răcarii de Sus și Caraula. În urma incendiilor au ars peste 52 ha vegetație uscată, miriște, mărăciniș și peste 20 ha cultură de grâu. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost stabilită ca fiind flacără (foc deschis în spații deschise).
• Un incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Craiova, bdul Calea București, unde propietarul a uitat un recipient de preparare a hranei pe aparatul de gătit. În urma incendiului nu au fost pagube materiale însemnate.
  • Șapte incendii de vegetatie uscată stinese de Serviciile Voluntarea pentru Stituații de Urgență din localtățiile: Valea Stanciului – sat Țugurești, Moțăței – sat Moțăței Sat,Bratovoești, Amărăștii de Jos – sat Ocolna, Ostroveni, Drăgotești – sat Popânzălești și Caraula
ALTE SITUAŢII DE URGENŢĂ – o intervenție astfel:
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Melinești a intervenit pentru scoaterea unui animal (cabalină) căzut intr-un canal pe raza com. Melinești, sat Negoiești. Opreațiunea a descurs fără probleme animalul fiind salvat.