Începe procesul pentru luare de mită al lui Florin Lobdă, consilier personal al fostului primar Antonie Solomon

1245

Tribunalul Dolj a hotărât, ieri, că poate începe procesul pentru luare de mită în formă continuată al lui Florin Nelu Lobdă, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte care s-ar fi petrecut pe vremea când era consilierul personal al lui Antonie Solomon – primar al Craiovei la momentul respectiv:„respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Lobdă Florin-Nelu. Constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 122/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție privind pe inculpatul Lobdă Florin Nelu pentru săvârțirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, (doua acte materiale), a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul Lobdă Florin Nelu. Cu contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 02.07.2018”.

Reamintim că, pe 3 mai a.c., procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au anunțat că au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului LOBDĂ FLORIN – NELU, la data faptei consilier personal al primarului municipiului Craiova, pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată. În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2010, inculpatul Lobdă Florin-Nelu, în calitate de consilier personal al primarului municipiului Craiova, în schimbul exercitării atribuțiilor de serviciu care constau în atragerea de sponsori pentru diverse evenimente organizate de Primăria Craiova, a pretins de la un om de afaceri, organizator al unui eveniment muzical (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând un comision din încasările primite de organizatorul evenimentului cu titlu de sponsorizare de la mai multe societăți care aveau lucrări în desfășurare cu Primăria municipiului Craiova. Ulterior, în baza acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, inculpatul a primit în total suma de 214.880 lei. În același context, în prima jumătate a anului 2012, inculpatul Lobdă Florin-Nelu a pretins de la același om de afaceri suma de 40.000 de euro și a primit de la acesta un autoturism marca BMW X6. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului. De asemenea, aceeași măsură s-a mai dispus și asupra a 30 părți sociale pe care inculpatul le deține la două societăți comerciale.