Inedit! Expoziție și concurs de covoare tradiționale oltenești la Afumați

789

Autoritățile din comuna Afumați i-au pus pe localnici să umble la lăzile de zestre și să scoată covoarele țesute în trecut. Asta pentru că vor fi expuse, iar posesorii celor mai frumoase trei covoare tradiționale oltenești vor fi premiați, la manifestările organizate de Ziua comunei, pe 8 septembrie.

În cadrul manifestărilor celei de-a IV-a ediții a Zilei Comunei Afumați va avea loc o expozitie de covoare oltenesti, motiv pentru care locuitorii comunei au fost îndemnați să caute în lăzile de zestre lasate moștenire de bunici și să scoată la lumină aceste adevărate capodopere de artă.
Expozitia va avea loc in incinta Caminului Cultural Afumati, unde fiecare dintre participanti isi va putea prezenta un singur covor, care va fi numerotat, urmand ca toti vizitatorii expozitiei sa primeasca un buletin de vot pe care isi vor putea exprima optiunea. La finalul expozitiei posesorii primelor 3 covoare cele mai votate vor fi recompensati (recompensate) cu o excursie, după cum anunță reprezentanții Primăriei Afumați.