Inspectorul școlar general Monica Sună, administratorul public al Craiovei Sorin Manda și medaliata olimpică Cristieana Cojocaru au dat startul Gimnaziadei la Craiova

1876

Astăzi, la Școala Gimnazială Decebal din Craiova, în prezența  inspectorului școlar general, prof. Leontina Monica Sună, a administratorului public al Craiovei, Sorin Manda și a medaliatei la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, Cristieana Cojocaru, s-a dat startul Gimnaziadei 2018 – 2019! 

Craiova a fost unul dintre cele șase orașe în care Comitetul Olimpic și Sportiv Român a ales să deschidă competiția adresată elevilor de gimnaziu.

Gimnaziada este o competiție sportivă școlară organizată la zece sporturi – atletism, baschet, badminton, volei, rugby tag, fotbal pe teren redus, handbal, oină, tenis de masă și șah, menită să promoveze întrecerile școlare concepute atât pentru a revigora și dezvolta mișcarea sportivă în mediul școlar, cât și pentru a atrage cât mai mulți tineri talentați către sport. Pentru că interesul acestei manifestări nu este doar competiția în sine ci și simpla participare la o competiție sportivă.