Între mit și adevăr – În ce ar trebui de fapt să constea detoxifierea și cu ce e ea confundată!

0
302

Medicina este un domeniu al științelor exacte și deși evoluează constant, încă nu poate determina cu exactitate cauzele diverselor afecțiuni de care poate suferi organismul. Metafora „omului sănătos” rămâne, din păcate, doar o ipoteză elaborată la începuturile medicinei moderne pentru a face posibilă determinarea și clasificarea diverselor boli sau afecțiuni. Realitatea este că toți oamenii au câte o problemă de sănătate, fie ea minoră sau cu adevărat gravă. Însă ce se poate face pentru a ajuta organismul să se mențină cât mai sănătos? Controversele născute de ideea detoxifierii sunt foarte active și în ziua de astăzi, dar există oare un sâmbure de adevărat în această poveste sau este vorba despre o altă „tendință la modă” în domeniul sănătății?

Iată cate sunt principalele afecțiuni cu care se confruntă oamenii în viața de zi cu zi și care sunt soluțiile de detoxifiere care nu îți pun în pericol sanatatea

  •  Unul din organele cele mai afectate de stilul de viață neechilibrat este ficatul, deoarece prin filtrul acestuia sunt trecute toate alimentele, băuturile sau substanțele care ajung în corp. Oboseala excesiva, apărută în ciuda unui program regulat de somn, astenia, balonarea, aspectul nesănătos al pielii (mai ales în caz de erupții cutanate sau pete) sunt doar câteva din cele mai comune afecțiuni provocate de un ficat obosit și încărcat. Procesul de detoxifiere al ficatului nu trebuie să conste în medicamente sau prafuri comercializate cu promisiunea unor minuni instante, la prețuri exorbitante. Suprasolicitarea ficatului poate fi cauzată de obiceiuri alimentare nesănătoase precum mâncarea prăjită, băuturile alcoolice, exces de droguri sau tutun, dar și stres, motiv pentru care pentru a-ți ajuta ficatul în mod natural este obligatorie o schimbare în alimentație. Este indicat să se utilizeze plante tonic amare, precum anghinarea sau sunătoarea, care vor ajuta ficatul să se regenereze treptat. O pauză binemeritată de la alimentele toxice mai sus menționate îi va da timp ficatului să se detoxifice fără a-l îndopa cu medicamente. 
  • Colonul este un alt organ grav afectat de abuzurile alimentare și de un stil de viață neechilibrat. Câteva dintre afectiunile cel mai des apărute în cazul unui colon intoxicat sunt constipația, irascibilitatea frecventă, starea de somnolență, mirosul neplăcut al transpirației și al gurii, diverse tipuri de disconfort abdominal cu frecvență ridicată și lista poate continua. Pentru a asigura detoxifierea colonului în manieră sănătoasă și sigură este necesar să se apeleze la o alimentație bazată pe plante care să ușureze tractul digestiv. Se pot utiliza produse pentru detoxifiere de la Putereaplantelor.ro în cazul în care acestea sunt de factură naturistă! Pentru cei mai pofticioși care nu pot renunța o perioadă mai lungă la carne aceste produse le-ar putea oferi aportul necesar de nutrienți și vitamine pe care le ratează nemâncând mai multe fructe și legume în schimbul cărnii. 
  •  Există foarte multe mituri legate de detoxifiere, printre care cel mai frecvent fiind confundarea detoxifierii cu o dietă sau o metodă de slăbire. Detoxifierea constă într-un proces de ajutorare a organismului, nu de vindecare miraculoasă! Acesta este capabil să își revină și singur la parametrii normali de funcționare, dar numai cu condiția de a renunța la obiceiurile nesănătoase care i-au adus eventualele disfuncționalități. Asta înseamnă că este mandatoriu să se aboneze un un stil alimentar sănătos bazat pe produse din plante, sport, hidratare optimă și renunțarea la abuzuri privind alcoolul, tutunul sau drogurile. Detoxifierea nu trebuie asociată cu produse care promit rezolvarea tuturor problemelor la costuri enorme și nici cu diete sau posturi extreme care să agraveze starea organismului. În definitiv, produsele pe bază de plante, fie că vorbim de ceaiuri sau diverse alimente ori vitamine, oferă un plus de ajutor organismului în propriul său proces de detoxifiere. 

Acestea fiind spuse, este de la sine înțeles că majoritatea oamenilor se confruntă cu probleme pe care le pot rezolva prin alegerea alimentelor potrivite. Tot ce trebuie făcut este să se acorde o mai mare atenție asupra manifestării propriului organism astfel încât să îi fie înțelese nevoile și să se poată ușura procesul de autovindecare al afecțiunilor minore de acest fel.

 

Sursa: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.