Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, impreuna cu ministrul Agriculturii, Florin Dobre au fost sambata, 07 octombrie, in orasul Dabuleni, la o intalnire cu primarii principalelor localitati legumicole din judetul Dolj. 
Scopul vizitei a fost discutia despre proiectul centrului de colectare legume și fructe care se va construi in orasul Dabuleni.
”Astăzi, împreună cu Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, am fost în orașul Dăbuleni, la o întâlnire cu primarii principalelor localități cu specific legumicol din județ, pentru a discuta despre proiectul centrului de colectare legume și fructe care se va construi aici.
Investiția de aproape 4 milioane de euro, din fonduri guvernamentale, va fi realizată pe o suprafață de peste 3000 mp și va cuprinde 1000 mp de spații de depozitare cu temperatură controlată, 4 linii de sortare și ambalare și laborator performant de testare a calității produselor. Producătorii vor putea să își aducă aici marfa, care va fi apoi păstrată în condiții de cea mai înaltă calitate până la valorificare.
În plus, pentru a se încuraja continuitatea producției de legume pe tot parcursul anului, toate fondurile destinate programului „Tânărul fermier”, de aproximativ 170 milioane de euro, vor fi direcționate exclusiv către legumicultori, iar producătorii vor putea beneficia de până la 70.000 de euro sprijin financiar, dar și de subvenție pentru fiecare kilogram de marfă adus la centrul de colectare.
Centrul de colectare de la Dăbuleni este unul dintre cele 15 astfel de investiții care se vor realiza la nivel național.
În Dolj, un al doilea centru se va construi în comuna Desa, angajament asumat până acum de Consiliul Județean Dolj, dar care va fi preluat și realizat tot de Ministerul Agriculturii” – Cosmin Vasile presedinte CJ Dolj.