Investiții de peste 60 de milioane de euro în depozitul de gaze de la Ghercești

267

La Ghercești, județul Dolj, va fi construită o stație nouă de comprimare a gazelor naturale și actualele instalații vor fi extinse și modernizate, anunță reprezentanții operatorului de înmagazinare subterană a gazelor din România, Depogaz.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, investitorul a fost luni în județul Dolj. Acesta a anunțat că va fi investită suma de 60 de milioane de euro și că astfel se va asigura creșterea capacității de stocare subterană de gaze naturale a depozitului de la Ghercești.

„Reprezentanții companiei au venit la Consiliul Județean Dolj pentru a ne prezenta planurile lor de investiții. În acest moment, proiectul se află la stadiul de întocmire a proiectului tehnic și urmează să fie implementat până în 2026. Acesta presupune atât construirea unei stații noi de comprimare a gazelor naturale, cât și extinderea instalațiilor actuale și modernizarea a 20 de sonde de injecție și extracție. În actualul context internațional, ce vizează asigurarea continuității în aprovizionarea cu gaze naturale, o astfel de investiție este esențială, iar Consiliul Județean Dolj va oferi tot sprijinul necesar pentru implementarea cu succes”, a explicat Cosmin Vasile.

Odată cu realizarea acestui proiect, depozitul de gaze naturale de la Ghercești va îndeplini condiții de operare la o capacitate de 600 milioane de metri cubi/ciclu, comparativ cu actuala capacitate de numai 150 milioane de metri cubi, spun reprezentanții Depogaz.