Ion Calin, PSD Dolj: Noi, cei din organizația PSD Dolj, suntem foarte mulțumiți și veți vedea că am reușit să obținem primul loc pentru candidatul nostru, doamna Viorica Dăncilă

1654

Declarația de presă susținută de președintele executiv al Organizației Județene Dolj a PSD, deputatul Ion Călin, la încheierea procesului electoral din 10 noiembrie 2019:

„Noi, cei din organizația PSD Dolj, suntem foarte mulțumiți și veți vedea că am reușit să obținem primul loc pentru candidatul nostru. Doamna Viorica Dăncilă este câștigătoare în județ, pentru că noi știm cum am muncit și ce am realizat aici.

Doresc să fac o precizare în legătură cu o declarație a celui care încă este președintele României și care își felicita guvernul, ce nici nu și-a intrat încă bine în atribuții, și vreau să subliniez că această organizare a alegerilor prezidențiale a început în urmă cu trei luni. Responsabilitatea a aparținut Guvernului PSD, a aparținut Guvernului Dăncilă. Astăzi, membrii Cabinetului Orban au votat la fel ca toți ceilalți cetățeni, pentru că nu au putut acționa în niciun fel. Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, precum și toate celelalte autorități implicate, alături de întreaga administrație publică locală, au acționat sub coordonarea Guvernului PSD, iar întreaga organizare, de la A la Z, a fost finalizată cu mult înainte de moțiunea de cenzură, cu mult înainte de instalarea Guvernului Orban.

Imediat după ce a fost ales președinte, Klaus Iohannis nu a avut decât comentarii la adresa PSD, la adresa guvernelor noastre. După ce am câștigat noi alegerile, el s-a îmbolnăvit de «pesedită» și nu vorbește decât despre eliminare. Aș vrea să mă adresez tuturor doljenilor, să mă adresez tuturor românilor referitor la această ură viscerală a lui Klaus Iohannis față de un partid parlamentar, pe care îl dorește eliminat, și să le transmit că este de neconceput faptul că un om poate gândi astfel.

Suntem foarte optimiști în ceea ce privește rezultatul votului de astăzi. Am vorbit și cu liderul organizației județene, europarlamentarul Claudiu Manda, și cu doamna Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte al PSD, și avem garanția că doamna Viorica Dăncilă este de acum în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, pe care, de ce nu, le putem câștiga.“

 

Biroul de presă al PSD Dolj