Ion Prioteasa: Amânarea promulgării Bugetului ține țara în loc

2796

ion prioteasaIon Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, și-a manifestat îngrijorarea cu privire la amânarea aprobării legii bugetului de stat de către președintele Iohannis, realizând o scurtă evaluare a situației județului în momentul de față.

„Județul Dolj cu cele 111 localități este un județ închis. În anii buni și foarte buni, bugetul era aprobat în luna decembrie, în luna ianuarie era dezbătut și până la sfârșitul lunii era aprobat. Noi suntem acum aproape de mijlocul lunii februarie și nu putem să ne gândim dacă bugetul va trece sau dacă nu cumva președintele îl va trimite din nou în Parlament, Parlamentul să reia dezbaterile și apoi președinte să îl aprobe pentru că nu va avea altă opțiune.

Acum este vorba că ține țara în loc în județe se fac cheltuieli minime, nimeni nu poate să își facă nici un plan, până apare legea în Monitorul Oficial vor trece 45 de zile. Astfel vorbim despre sfârșitul lunii aprilie când vom putea să transmitem informații către populație, apoi vom putea trimte noi listele către localități, ei să își facă  ședințele lor și abia după Paști vor putea avea bugetele. Abia după ce au banii pot să facă licitații care durează cel puțin două – trei luni.

Asta înseamnă un an pierdut, ca să nu mai vorbim de doi ani pierduți pentru că Guvernul Tehnocrat nu a făcut nimic și astel. Dincolo de toate lucrurile politice cui folosește treaba asta?  Nu se gândesc la România? Noi stăm și ne uităm la perioada următoare și vom analiza cu toată seriozitatea și înțelepciunea”, a declarat Ion Prioteasa.

sursa: staredefapt.ro