Ion Prioteasa și Oana Bică au participat la inaugurarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor de la Cerăt

4511

Cerat (1)Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, marți, alături de vicepreședintele Oana Bică, la evenimentul prilejuit de începerea activității Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP), la sediul Primăriei Comunei Cerăt.

Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ, a evidențiat faptul că, prin inaugurarea noii structuri, cea de-a 47-a din județ, Doljul își consolidează statutul de lider național în ceea ce privește descentralizarea serviciilor de evidență a persoanelor.

„Îmi face mare plăcere să mă aflu în Cerăt, o comună cu oameni destoinici și muncitori, iar această realizare – înființarea serviciului comunitar de evidență a persoanelor – reprezintă un argument în plus. Să știți că, din acest punct de vedere, al creării acestor de structuri locale prin care, practic, facilităm accesul doljenilor la obținerea unui nou act de identitate, suntem primul județ din țară.

Astăzi, inaugurăm cel de-al 47-lea serviciu de acest gen și reușim astfel să venim în sprijinul celor aproximativ 4.200 de locuitori din Cerăt, care nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în acest sens la Segarcea, ceea ce se traduce în economii de bani și de timp.

Aveți un primar care, sprijinit de aparatul propriu și de o echipă de consilieri locali implicați și bine pregătiți, a știut foarte bine să utilizeze banul public în interesul comunității. Mă bucur că în fruntea comunei se află un om tânăr, care s-a «bătut» pentru racordarea localității la rețeaua de canalizare și sistemul de alimentare cu apă, iar pentru acest nou obiectiv al comunei Cerăt doresc să vă felicit“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Primarul comunei Cerăt, Ionuț Barbu, a apreciat susținerea de care s-a bucurat inițiativa înființării serviciului local de evidență a persoanelor, atât din partea consilierilor locali, cât și a autorităților județene.

„Pentru noi, este o zi foarte importantă. Începând de astăzi, locuitorii din Cerăt nu se vor mai deplasa la Segarcea pentru a-și obține actele de identitate și astfel nu vor mai pierde timp prețios pe drum.

Doresc să adresez mulțumirile noastre atât conducerii Consiliului Județean Dolj, cât și celei a Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor, pentru colaborare și pentru modul în care ne-au sprijinit în această inițiativă. În egală măsură, le mulțumesc și funcționarilor publici, colegilor mei din Primăria Comunei Cerăt, și consilierilor locali, care au înțeles necesitatea și oportunitatea implementării acestui proiect, în beneficiul comunității noastre.

Inaugurarea de astăzi deschide seria unor realizări pe care ni le dorim în acest an, obiective între care se numără centrul medical din comună, căminul cultural, pentru care urmează să fie lansate procedurile în perioada imediat următoare, dar și lucrările la rețelele de apă și canalizare, în cadrul master planului județean, demers în care, încă o dată, ne-am bucurat de susținerea CJ Dolj“, a afirmat primarul comunei Cerăt, Ionuț Barbu.

La rândul său, directorul executiv al Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, Ciprian Bobocică, a precizat: „Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Cerăt este cea de-a 47-a structură de profil înființată în județul nostru. Este un moment important pentru locuitorii din Cerăt, care vor putea depune cererile de eliberare a actelor de identitate și vor putea obține aceste documente chiar aici, în comună, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la Segarcea o dată pentru a-și înregistra solicitările, apoi, din nou, pentru ridicarea actelor. Doljul este județul cu cel mai mare număr de servicii locale de evidență a persoanelor din țară și, în acest fel, Consiliul Județean reușește să contribuie la apropierea de cetățeni a acestui tip de serviciu public.

Vreau să le urez mult succes noilor noștri colegi de la SPCLEP Cerăt și să îi asigur de susținerea noastră, pentru a depăși toate provocările pe care le vor întâlni în activitate.“

BIROUL DE PRESĂ