Jurnalul Olteniei: Primăria Murgași executată silit pentru un credit al fostului primar

2232

Primăria Murgaşi, judeţul Dolj, se află în executare silită pentru un credit contractat de la CEC BANK SA sucursala Piteşti, de către familia fostului primar al comunei, suma pe care primăria ar trebui s-o plătească fiind de 240.000 euro.

Povestea a început în martie 2008, când Drăguţ Florin, soţul fiicei fostului primar Constantin Nedelea după cum ne-a declarat actualul primar, a contractat, de la CEC BANK SA sucursala Piteşti, un credit în valoare de 220.000 euro, cu o durată de creditare de 29 ani şi 8 luni, pentru o achiziţie imobiliară în Piteşti. Contractul a fost semnat şi de soţia acestuia, Simina Mirela. Cei doi au uitat, probabil, să mai achite şi ratele, astfel că CEC BANK a început procedurile de executare silită, ajungând în cele din urmă la conturile Primăriei Murgaşi, unde Simina Mirela Drăguţ fusese angajată. Problema este că poprirea a fost instituită, prin decizie a instanţei, după ce Simina Drăguţ încetase raporturile de lucru cu Primăria Murgaşi.

Cu toate acestea, executorul judecătoresc Pisculungeanu Vlad-Adrian a continuat demersurile pentru a recupera banii datoraţi CEC BANK de familia Drăguţ.

Actualul primar afirmă că fosta administraţie nu s-a preocupat să înştiinţeze executorul judecătoresc cu privire la faptul că Drăguţ Simina nu mai era angajată a primăriei.

„Nu au achitat nimic de când au luat banii. Când s-a făcut creditul doamna Drăguţ Simina-Mirela era angajată a primăriei ca şi consilier juridic. Din 2013 nu a mai fost angajată. În schimb primăria nu a trimis nici la CEC, nici la executor vreun document din care să rezulte că nu mai era angajată. Ulterior, CEC-ul a dat în executare creanţa. Executorul a trimis adresa de înfiinţare a popririi la Primărie. Nici atunci nu a anunţat nimeni că doamna Drăguţ nu mai lucra aici. Executorul judecătoresc a cerut validarea popririi în instanţă şi a obţinut-o în 2014. Fostul primar nici nu a trecut ca arierate datoria către bancă. Noi am făcut o contestaţie la executare, sperăm să obţinem suspendarea mai întâi. Altfel nu ştiu de unde dăm un miliard pe lună. Avem şi salariile neluate”, a precizat pentru „Jurnalul Olteniei” Nicu Daniel Țeligrădeanu, actualul primar al comunei Murgaşi.

Citeste toata stirea pe www.jurnalulolteniei.ro