Lecție de educație rutieră pentru micuții de la Colegiul Național Frații Buzești Craiova

1285

Elevi din clasele a I-a și a III-a de la Colegiul Național Frații Buzești din Craiova au avut parte de o altfel de lecție, ieri. O lecție despre cum să circule corect, care le-a fost „predată” de polițiști de la Rutieră. Cei mici au fost foarte încântați să afle regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere și ce trebuie să facă pentru a nu fi implicați în accidente de circulație.

Polițiștii Biroului Rutier Craiova au organizat, ieri, o întâlnire cu aproximativ 60 de elevi din clasele I şi a III-a şi două cadre didactice, din cadrul Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti, din Craiova, unde au fost prezentate norme de legislație rutieră pentru prevenirea accidentelor.

Astfel, poliţiştii rutieri le-au explicat celor mici semnificaţia indicatoarelor rutiere şi regulile de circulaţie atunci când sunt pietoni, se deplasează pe bicicletă, sau se află în maşină, însoţiţi de părinţii lor.

Având în vedere importanţa cunoaşterii regulilor rutiere şi a faptului că educaţia rutieră trebuie să înceapă încă din primii ani de școală, poliţiştii rutieri vor continua aceste activităţi în perioada următoare, după cum au anunțat reprezentanții IPJ Dolj.