Lia Olguța Vasilescu a anunțat creșterea certă a salariului minim de la 1 decembrie! Diferența o fac vechimea și studiile superioare

0
691

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a confirmat, aseară, într-o emisiune TV, că salariul minim pe economie va crește de la 1 decembrie la 2.080 de lei. Vor primi mai mult angajații cu peste 15 ani vechime și cei cu studii superioare, precizând că nu există nici un blocaj în această privință.

„Nu este niciun blocaj, noi am avut în plan să o facem din noiembrie, sindicatele ne-au certat, noi ieșisem cu 2.050, ni s-a atras atenția că trebuie să fie 2.080. Am avut în plan să o facem în noiembrie, am avut un protest din partea patronatelor la care ne așteptam, am hotărât să facem și testul IMM. Pe site-ul Ministerului IMM se pune un chestionar la care trebuie să răspundă firmele mici și mijlocii. Vom aplica de la 1 decembrie. Vom avea o Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Muncii. Nu se vorbește de salariul minim diferențiat. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariu minim 2.080, 2.350 pe studii superioare, pentru cei cu 15 ani 2.350 de lei. 15 ani indiferent unde au lucrat”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.