Lia Olguța Vasilescu: Guvernul PSD-ALDE a lansat apelul pentru un proiect care sprijină persoanele cu dizabilități

0
1785

Românii au nevoie de politici corecte, orientate spre a răspunde problemelor cu care se confruntă, iar Guvernul PSD-ALDE acționează în acest sens.

➢ Astfel, a lansat apelul pentru un proiect care sprijină atât persoanele cu dizabilități cât și angajatorii în vederea creșterii șanselor de integrare pe piața muncii.

➢ În România, rata ocupării persoanelor cu dizabilităţi este scăzută: doar 12,7% din persoanele cu dizabilităţi cu vârsta între 18-55 ani au un loc de muncă, în timp ce rata ocupării în populaţia generală pe acelaşi eşantion de vârstă este de 70%.

➢ Persoanele cu dizabilități vor fi sprijinite să-și achiziționeze tehnologii asistive de tip fotolii rulante, camere de citit pentru nevăzători, mijloace prin care vor putea avea o viață independentă, astfel încât să poată avea un loc de muncă.

➢ Sprijinul va fi unul consistent, care ține cont de realitățile pieței, și va putea ajunge până la 5.000 de euro de persoană, pentru cel puțin 5.000 de beneficiari.

➢ Pe de altă parte, angajatorii vor fi stimulați să angajeze persoane cu dizabilități, prin acordarea unei subvenții de 2250 de lei pe lună, pentru o perioadă de 18 luni.

➢ Proiectul are o valoare totală de 23,5 milioane de euro.

Lia Olguța Vasilescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.