Lia Olguța Vasilescu îi dă replica lui Adrian Mititelu: Craiova merită o echipă a orașului nu o afacere de familie

0
1087

Atacată de Adrian Mititelu, într-un material apărut în Gazeta Sporturilor (GSP), pentru că ar fi refuzat înființarea unei echipe de fotbal în Craiova, pe vremea când era primar al orașului, Lia Olguța Vasilescu prezintă întreaga situație într-o postare pe Facebook:

GSP intervine cu “probe” in procesul pe care mi l-a intentat “familia echipei familiei”, ca să demonstreze cât am “nedreptățit-o” eu pe aceasta, astfel încât acum sa ceara vreo 200 de milioane de euro de la mine și de la cei care au repus in drepturi fotbalul craiovean. Ca așa e cu familiile astea “aristocrate”… Nu cer bani doar de semințe pe care sa le aibă la meciurile de divizie județean-, ci sute de milioane de euro… Se prezintă imagini de la o ședința de Consiliu Local in care eu am refuzat înființarea echipei CS Univesitatea, pe principiul ca orasul o iubește pe a lui ăla micu’ și ca e nelegal. Dar uitați, dragi jurnaliști, ca din 2012 datele problemei se prezintă cu totul altfel:
1. FRF nu a aprobat un loc in liga a doua doar pentru CS Universitatea, ci și pentru “echipa familiei”, deci nu a favorizat și nu a nedreptățit pe nimeni. Acum, nu poate fi vina cuiva, decât a patronului “echipei familiei”, ca a sucombat FC după doar 6 etape, din lipsa de finanțare…
2. Sa nu uitam ca era sa nu mai avem minunatul stadion craiovean din cauza proceselor intentate de ăla micu’ pe când credea ca și proprietatea publica a statului, adică vechiul Oblemenco, e tot proprietatea familiei lui și s-a legat cu lanțuri ca sa împiedice municipalitatea sa intre in stadion pentru a face formele de predare către CNI ca sa se apuce de construcție.
3. Pe mandatul meu primăria a acționat legal, nu a finanțat echipa de fotbal CS Universitatea cu bani, lăsând asta in sarcina finanțatorului asociat cu municipalitatea, spre deosebire de FC care a tot luat bani, înainte de 2012, de la primărie și a uitat sa aducă facturile justificative pana in ziua de azi. Pe principiul ca și acesta era “dreptul familiei”, de a lua bani pentru “echipa familiei” de la cetățenii care nici nu “meritau” sa aibă echipă de fotbal, motiv pentru care familia a și mutat-o la Severin când fostul primar nu a mai vrut sa bage banii contribuabilului într-o afacere privată pentru ca nu erau justificați in vreun fel…
4. In 2013, craiovenii se pronunțau in sondaje ca susțin echipa familiei dintr-un motiv foarte simplu: nu exista alta! Nu vreți sa faceți și acum un sondaj sa vedeți cam ce spun craiovenii despre echipa orașului?
5. Ca mulți alți oameni importanți din oraș, și eu am fost păcălită o perioada de familie și de “dreptul lor suveran de a administra echipa orașului”. Diferența e ca m-am convins după ce am văzut deciziile instantelor care au dat dreptul legal de a folosi imnul, stema și culorile, echipei care reprezintă acum orasul și după ce am stat de vorba cu Corneliu Stroe, fotbaliștii de la Craiova Maxima și, in general, cu oameni care știu mai bine decât mine sau “familia” cine e “clona “și cine e “adevarat“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.