Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Mâine începe montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului II Isvarna – Craiova

0
419

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că mâine începe montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului II Isvarna – Craiova.

 „După ce probele efectuate în urmă cu două săptămâni s-au dovedit un succes, constructorul a primit „undă verde”, iar de mâine începe efectiv montarea noilor conducte pe tronsonul VI al firului II Isvarna – Craiova, pe raza localității Ișalnița.
Reabilitarea conductei existente (în lungime de 8,544 km pe CL22), presupune, practic, introducerea unor conducte noi prin cea veche, dar care să reziste la presiuni de 10, respectiv 12 bari. Pentru ca toată această operațiune să fie posibilă, conducta a fost golită și predată constructorului, care a curățat-o și a verificat-o pe interior cu camere video. S-a împărțit proiectul în șapte sub-tronsoane, pentru facilitarea lucrărilor, s-au săpat gropile de lansare și de recepție a noilor țevi, iar testele făcute de constructor au ieșit bine, astfel că s-a autorizat demararea lucrărilor. În anul 2023, toată Craiova va fi alimentată cu apă de izvor”, a spus primarul Craiovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.