Lia Olguța Vasilescu: USR si-a prezentat programul de guvernare și promite ce a făcut deja PSD

0
452

Într-o postare pe o rețea de socializare, fosta șefă a Muncii acuză Uniunea Salvați România că, în programul de guvernare pe care l-a prezentat, promite ce a făcut deja PSD.

„USR si-a prezentat programul de guvernare și promite ce a făcut deja PSD.😂😂😂”, scrie, pe Facebook, Olguța Vasilescu, făcând trimitere la un articol publicat pe site-ul economie101.ro.

 „USR a publicat viziunea sa pe partea de fiscalitate într-un policy brief. Știu că un policy brief nu e egal cu o strategie sau o viziune, dar USR a transformat documentul fix în asta.

Partea bună: fiscalitatea e un subiect de interes.

Partea proastă: cei care au scris acel document nu cunosc și nu înțeleg chestii elementare de fiscalitate. Și asta mă sperie!

Din punct de vedere tehnic documentul e la fel de slab cum era și planul celor de la PNL de anul trecut, despre care am scris la momentul respectiv.

De ce spun asta? Pentru că dacă aveți răbdare să citiți chestiile de mai jos o să aflați că:

USR vrea introducerea unor măsuri care există de ani buni de zile (ex: neimpozitarea profitului reinvestit) sau au existat dintotdeauna (ex: scutirea de TVA pentru exporturi)
USR vrea reducerea taxelor în unele domenii unde taxele sunt deja reduse (ex: HORECA)
USR nu știe să calculeze profitul impozabil într-un exemplu dat tot de ei
USR folosește greșit cote de impozitare în document
USR folosește surse de informații din studii Deloitte care le cântă în strună, deși există studii de la Comisia Europeană mai bune, dar care îi contrazic.
Și îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar Opoziția nu pare că înțelege cum funcționează taxele sau economia. Și în lista de mai jos (și detaliile de mai jos) nu sunt exprimate opinii vis-a-vis de filozofia lor fiscală. Nu m-am luat de felul în care privesc ei lumea (ex: are sens să reducem taxa Z în domeniul X?) ci de greșelile factuale pe care le fac (ex: nu poți acorda o scutire acolo unde există deja scutirea respectivă).

Ca și idee generală: dacă USR defilează cu planul acesta pe fiscalitate va fi tocată mărunt și aruncată la coșul de gunoi”, scrie sursa citată.

sursa: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.