Lucrările de infrastructură aflate în derulare fac din comuna Giurgița un adevărat șantier

4236

Comuna Giurgița este un adevărat șantier zilele acestea. Asta pentru că se lucrează de zor la asfaltarea străzilor din localitate – 8,5 km – în cadrul unui proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Nu este însă singurul proiect. Sunt aproape de finalizare și lucrările la rețeaua de canalizare, iar autoritățile au început deja aprovizionarea cu lemne pentru asigurarea încălzirii în sezonul rece la școlile și grădinițele din comună.

Primarul comunei Giurgița, Viky Bonea, a deschis un nou șantier în localitate. Se lucrează de zor zilele acestea la asfaltarea străzilor din localitate.

Este vorba despre un proiect cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în cadrul căruia se vor asfalta în jur de 8,5 km de drumuri. S-a găsit deja soluția și pentru celelalte, proiectul fiind deja în faza licitației la AFIR (fostul SAPARD), astfel că localnicii vor avea asfalt în toată comuna.

Mai sunt și alte lucrări în desfășurare.

„Pe lângă lucrările de asfaltare, care vor acoperi toată localitatea, suntem în curs de finalizare a rețelei de canalizare în comună. În plus, am început deja aprovizionarea cu lemne pentru iarnă, ca să asigurăm încălzirea școlilor și grădinițelor. Au fost reabilitate, au centrale proprii, astfel că, cei 300 de copii – școlari și preșcolari, beneficiază de cele mai bune condiții”, ne-a declarat primarul comunei Giurgița, Viky Bonea.