Lucruri care nu ar trebui să-ți lipsească din locuință dacă vrei să economisești spațiul

684

Dacă locuiești într-un apartament mai mic, cu siguranță te-ai lovit mereu de problema spațiului insuficient și orice achiziție suplimentară reprezintă o problemă. 

Cel mai inconfortabil este sentimentul de permanentă dezordine care apare într-o locuință mică și aglomerată.  

Dar poți economisi și valorifica inteligent fiecare colțișor din locuința ta, chiar dacă aceasta este mică, fără să o faci sa pară mereu aglomerată. 

Elemente care te ajută să salvezi din spațiul locuinței tale

 

  • Învață să folosești spațiul într-un mod creativ

 

De cele mai multe ori, senzația de aglomerare provine de la un mobilier așezat fără un plan concret. Dacă te confrunți cu aceeași situație, ai putea să-ți iei o zi liberă și să reorganizezi întregul spațiu în jurul unui punct central: patul, canapeaua, biroul, zona de luat masa, etc. 

De asemenea, chiar dacă ți se pare că într-un anumit decor arată bine, nu încărca cu elemente de design inutile. De regulă, imaginile din reviste se concentrează doar pe acel punct central, fără a ține cont de o funcționalitate per ansamblu. 

 

  • Apelează la mobilierul suspendat

 

În felul acesta câștigi spațiu la nivelul podelei și vei avea senzația că încăperea este mult mai mare. Totodată, în zonele în care simți nevoia de spațiu suplimentar pentru diverse obiecte, poți monta rafturi. 

Dacă familia ta este una mai numeroasă și nu îți permiți să amenajezi o cameră pentru fiecare copil, o soluție salvatoare poate fi construirea unor paturi supraetajate, astfel încât să rămână mai mult spațiu pentru birou și alt mobilier necesar juniorului. 

 

  • Mobilier inteligent rabatabil

 

Există anumite zone din casă pe care nu le folosești în permanență, precum un birou de lucru, o zonă de luat masa sau chiar dormitorul.

În cazul apartamentelor cu o singură cameră sau a garsonierelor, acea singură cameră ține loc și de dormitor și de living. De aceea, vei avea nevoie de spațiu de locuit propriu-zis. 

Așadar, cu o investiție destul de mică poți realiza la comandă diverse articole de mobilier, precum măsuțe încastrate și scaune rabatabile, o canapea modernă pentru timp de zi ce se transformă într-un pat confortabil pe timp de noapte, rafturi care se rotesc și expun doar obiectele de care ai nevoie pe moment, etc. 

 

  • Aparatură electrocasnică inteligentă

 

În cazul în care nu deții un balcon unde să poți agăța hainele pentru uscat, cu siguranță apelezi la un clasic stander din plastic sau metal pentru uscarea hainelor în interior. Nu doar că este inestetic, dar ocupă și foarte mult spațiu, sau blochează o cale de acces spre o anumită zonă din casă. Această problemă poate fi rezolvată simplu și rapid dacă îți achiziționezi o mașină de spălat rufe cu uscător de la Ideall.ro, prin care nu doar că vei economisi spațiu, dar vei putea folosi hainele preferate imediat. 

Amenajarea sau reamenajarea unei locuințe mici poate fi destul de complicat pentru o persoană care nu are experiență în acest domeniu, însă câteva idei simple, puse în practică într-un mod optim te vor ajuta să salvezi un spațiu prețios din locuința ta. Important este să îmbini plăcut utilitatea și designul, pentru a crea armonie. 

Sursă foto Shutterstock.com