Manifestări sub semnul Centenarului Marii Uniri de Zilele Școlii Gimnaziale Filiași! Este una dintre cele mai vechi din țară

1511

Școala Gimnazială din Filiași sărbătorește 185 de ani de la prima atestare documentară.

Pentru această aniversare deosebită au fost pregătite două zile de manifestări, pe 1 și 2 noiembrie.

Prima zi este dedicată unui simpozion național la care s-au înscris deja peste 100 de participanți, iar în cea de-a doua sunt programate un spectacol, competiții sportive, expoziții de pictură și artă fotografică, toate desfășurate sub semnul Centenarului Marii Uniri.

Aflată pe un trend ascendent al rezultatelor obținute de elevi, după „cel mai bun an din ultimii 10”, după cum ne certifică și directorul, prof. Alin Mondescu, Școala Gimnazială Filiași îmbracă straie de sărbătoare.

Asta pentru joi și vineri (1 și 2 noiembrie a.c.) se sărbătoresc Zilele Școlii.

Se împlinesc 185 de ani de la prima atestare documentară a acestei unități de învățământ, care este printre primele 200 de școli înființate în România, astfel că au fost pregătite o serie de manifestări atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevi, părinți și invitați.

Pentru joi a fost programat simpozionul „Realități Multiculturale în Societatea Modernă”, la care s-au înscris 100 de participanți, iar ziua de vineri este dedicată elevilor și cadrelor didactice, care au pregătit împreună scenete, cântece, parada portului popular, competiții sportive și o expoziție de pictură și artă fotografică.

Și toate aceste manifestări se desfășoară sub semnul Centenarului Marii Uniri, după cum ne-a explicat directorul unității de învățământ, prof. Alin Mondescu:

„Sărbătorim 185 de ani și este a treia ediție a Zilelor Școlii Gimnaziale Filiași. Vor fi două zile de manifestări pentru care ne-am pregătit, prima zi dedicată cadrelor didactice, în timp ce a doua îi implică pe elevi, părinți, cadre didactice pentru că vorbim de un spectacol cu momente deosebite, scenete, parada portului popular și alte surprize, toate dedicate centenarului Marii Uniri.

Mai mult, Asociația Frații Racoțeanu, pe care o avem în școală, va acorda, ca în fiecare an, premii celor mai buni elevi. Iar numărul lor crește de la an la an, ceea ce este îmbucurător”.

Ca de fiecare dată, la aceste manifestări sunt așteptați reprezentanți ai autorităților locale, ai Inspectoratului Școlar Județean și nu au fost uitate nici fostele cadre didactice, care au primit invitația de a vedea cum se descurcă noile generații.