Marian Vasile, figura cât de cât cunoscută în peisajul politic craiovean, nu a reușit niciodată să se impună ca omul providențial al PNL Craiova. Desigur, a fost vocal și a încercat să facă presiune în cadrul partidului, dar niciodată nu a reușit să devină un lider veritabil. Ambiția sa de a candida la Primăria Craiova a fost constantă, dar șansele de succes au fost mereu îndepărtate.

Și-a dorit să progreseze în cadrul PNL, dar nu a avut niciodată puterea necesară să se impună. Lips de diplomație nu l-a ajutat și nu i-a adus susținere în interiorul PNL.

În mod evident a negociat cu AUR. Își dorește să fie măcar odată vioara întâi. Greu de crezut că se va întîmpla în compania lui Ringo.

Ar fi putut să plece din PNL cu demnitate, fără să ajungă la excludere. Dar a preferat să recurgă la un spectacol ieftin, cerșind încă puțină atenție.

Pentru Marian Vasile, această ieșire din scenă nu înseamnă un debut pe căi mari, ci mai degrabă o retragere rușinoasă. Cu toate că ar fi putut să plece cu capul sus, asumându-și alegerile făcute, a preferat să își încheie parcursul politic într-un mod rușinos.

Pentru el, este un moment de ieșire din scenă, iar perspectivele de a reveni în lumina reflectoarelor par tot mai slabe.